2023 m. gegužės 7 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Kim Newman "Beasts in Velvet" | The Vampire Genevive 3

Autoriai: Kim Newman
Pavadinimas: Beasts in Velvet
Serija: The Vampire Genevive
Žanras: Vampyrai; 40k
Psl.: 256
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Perskaičiau trečią knygą Kim Newman The Vampire Genevive tetralogijoje, "Beasts in Velvet". Ši gi tikrai visai nebloga, bent jau daug geresnė už anas dvi.

Apie Knygą: Tamsios, rūku apgobtos gatvės niekada nebuvo itin saugios. Bet ėmus rastis sudarkytiems lavonams, bei pasklidus gandams apie siaubūną, pabaisą, žudančią paprastus žmones, tas saugumas tik dar labiau smuko. Dabar gi pavojuje - visi. Ir ne visada vien dėl pačio monstro, ne. Minia, gaujos, frakcijos, ieškodami kaltų, stumiami siaubo ir adrenalino, grasina nulinčiuoti bet ką, kas pasimaišys po kojomis, bet ką įtartiną, bet ką kitokį...

Mano Nuomonė: Kaip ir visos Kim Newman knygos, šios irgi pilnos labai ilgų ir detalių scenos nupasakojimų, kas čia visai padoriai suėjo, mat tema gavos tokia lyg ir Džekas Skerdikas su Daktaru Džekilu ir Ponu Haidu, su Vilkatais ir taip toliau. Tai visoki šiurpūs, kruvini aprašymai - puikiai tiko į tą gotikinę sceną. Tikrai įdomi istorija, puikai sumėtytos posūkių pėdos ir labai neblogai parašyti veikėjai.

Labai stiprus 4/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.