2023 m. balandžio 25 d., antradienis

knygos apžvalga | David Koepp "Aurora"

Autoriai: David Koepp
Pavadinimas: Aurora
Serija: - 
Žanras: Distopija; Siaubo Knygos
Psl.: 289
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Susiradau kelis "geriausios siaubo knygos" sąrašus, juos peržiūrėjau ir atsidėjau įdomiausias. David Koepp knyga "Aurora" yra viena iš tų, kurias atsirinkau pasibandymui. Labai, labai nuvylė. Didžiausias siaubas čia buvo mulkis, kuriam pavyko tapti šunsnukiu.

Apie Knygą: Saulės audra, tokia, kokios žmonija jau labai seniai nematė, suniokojo visą elektroninė infrastruktūrą, be elektros palikdama didžiąją dalį pasaulio. Kaip manote, kiek išgyventumėte be elektros? Ne tik savo asmeniui, bet ir apskritai. Net jei telefonas - veikia - ryšio nėra, interneto nėra. Elektros nėra ir viryklei, virduliui, karštam vandeniui pasiekti jūsų namus. Ir, kaip manote, kiek truktų, kol šie nepatogumai virstų žmonijos žingsniu į kitokį, baisesnį gyvenimo būdą, kur įstatymai irgi, tarsi, išsijungė?...

Mano Nuomonė: Geriau kokį Bird Box paskaitykit. Parašyta tikrai gerai, t.y. rašymo technika, stilius - pasaka, lengvai skaitosi, lengva sekti. Bet pati istorija nu ant tiek sausa: priklausomybę turintys ir nusikaltėliai toliau stumdo vieni kitus ieškodami, kaip čia gauti kažko daugiau, turtingi egoistai ir toliau yra turtingi egoistai, žolę auginantis mulkis - žmonijos išsigelbėjimas, nu nes ar pomidorą užauginti, ar kanapę - bene tas pats, na o įsimylėję paaugliai yra tiesiog nuostabūs žmonės. Neįvyko visiškai nieko įdomaus. Geriausios dalys buvo veikėjų pasakojami prisiminimai. 

3/5, vien už tvirtą parašymą, net jei parašė ne kažką.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.