2023 m. kovo 17 d., penktadienis

knygos apžvalga | Charles H. Elliott ir Laura L. Smith "Borderline Personality Disorder for Dummies"

Autoriai: Charles H. Elliott ir Laura L. Smith
Pavadinimas: Borderline Personality Disorder for Dummies
Serija: -
Žanras: Negrožinė; Psichologija
Psl.: 366
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Perskaičiau Charles H. Elliott ir Laura L. Smith knygą "Borderline Personality Disorder for Dummies", ir jeigu visos šitos "for dummies" knygos yra taip puikiai sudėliotos, kaip ši, tai tikrai skaitysiu visas, kokias tik rasiu, nuostabi struktūra.

Apie Knygą: Ribinis asmenybės sutrikimas yra bene dažniausiai sutinkamas. Jam nustatyti reikia atitikti penkis iš kelių simptomų / veiksnių, ko pasėkoje jį nustatyti šiek tiek sunkoka, nes pernelyg lengva sumaišyti su kitais asmenybės sutrikimais. Šioje knygoje labai gražiai nurodomi visi įmanomi tipai, pateikiami pavyzdžiai apie juos ir kitus, panašius asmenybės sutrikimus, nurodomi jų skirtumai, bei pateikiama informacija ką daryti jeigu turi šį asmenybės sutrikimą, arba savo artimųjų rate turi ką nors su juo. Knyga, palyginus su internete randama informacija, nustebino supratingumu.

Mano Nuomonė: Su ADHD man kartais labai sunku priimti veiksmų instrukcijas. Kartais tiesiog trūksta informacijos, neaprėpti visi kampai ar panašiai ir to pasėkoje smegenys iš kart nurašo visą instrukciją, kaip netinkamą. Ši knyga parašyta bene idealiai taip, kad suprasčiau. Sutrikimas tikrai labai dažnas, tad knygą verta paskaityti visiems, juoba, kad joje bendrais bruožais apimami ir kiti asmenybės sutrikimai, padėsiantys suprasti, ar kartais nesusidūrėte su agresyviu narcizu, kuriems per daug leidžiate, bei ką daryti, jeigu atsakymas yra taip.

Puiki knyga, stiprus 5/5



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.