2023 m. vasario 27 d., pirmadienis

knygos apžvalga | Andrew Marantz "Antisocial"

Autoriai: Andrew Marantz
Pavadinimas: Antisocial
Serija: -
Žanras: Politika; Negrožinė
Psl.: 400
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Labai nemėgstu, kai žmonės maišo asocialų so antisocialumu. Tai du labai skirtingi apibrėžimai. Ir būtent to nemėgimo dėka, Andrew Marantz knygą "Antisocial" ėmiau labai atsargiai. Nenuvylė.

Apie Knygą: Mes visi manome, tikime, viliamės, kad kai kurie dalykai yra tiesiog neįmanomi, tik jau ne visuomenėje, kad žmonija tikrai parodys, jog yra geresnė. Kad nesiklausys ekstremistų ir ne toj istorijos pusėj stovinčių diedų. Kad protestuos baisius rėžimus, šlykščius įstatymus, neteisybę. Bet užtenka šaukšto deguto, kad velniop nueitų visa statinė medaus. Tereikia tiek mažai, kad paslystumėme ir paklystumėme, ir būtumėme palikti stebėtis, kaip gi galėjo taip įvykti. Knygoje autorius būtent ir pasakoja, kaip tokie dalykai nutinka. Kaip išrenkami tokie politikai, kaip priimami tokie įstatymai, kas ir kodėl kalba garsiausiai, bei kodėl tai, deja, veikia.

Mano Nuomonė: Labai gera absoliutaus tikro siaubo knyga, kurią perskaityti reikėtų visiems, nes per dažnai mes galvojam, kad esam atsparūs pokalbio nusukimams, nukrypimams ir pagrobimams. Bet jei apsižvalgysite čia ir dabar, pamatysite tuos, kurie rėkia baisias retorikas, iš kurių mes šaipomės, nu nes taip negali būt, jie negali turėti jokios galios... O juk užtektų pasižvalgyti po kaimynes šalis, jų įstatymus, galų gale ir mūsų pačių politikus, jų pažiūras, partijų sudėtis, balsuojančius prasmirdusius dėdes ir tetas, bei iš kur jie traukia savo informaciją, tai kuo remia tas savo pažiūras ir balsus... Knyga puiki. Skaitant vis labiau ir labiau jautėsi autoriaus emocinis išsekimas. Manau ne vienas iš jūsų tokį patį ir patys jaučiate.

Puiki knyga, stiprus 4/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.