2023 m. sausio 28 d., šeštadienis

knygos apžvalga | K.C. Alexander "Necrotech" | SINless 1

Autoriai: K.C. Alexander
Pavadinimas: Necrotech
Serija: SINless 1
Žanras: Kiberpankas; LGBTQIAP+
Psl.: 400
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Dar viena knyga iš gilių ir tamsių "perskaityti" archyvų, K.C. Alexander "Necrotech", pirmoji SINless serijoje. Labai geras distopinis kiberpanko pasaulis.

Apie Knygą: Riko atsibudo nežinomoje vietoje, lyg ir laboratorijoje ir tuoj pat buvo traumuota savo merginos virsmo į Necro vaizdo, kai technologijos jos kūne, tokios nelogiškos, naujos, ir baisios, ėmė maitoti jos protą ir kūną. Bet pasprukti iš spąstų, panašu, tebuvo pirmas ir lengviausias žingsnis brendant iš šios, švelniai tariant, šūdų pelkės. Jos atmintyje - spragos. Gyvybiškai svarbi samdinio reputacija - sužlugdyta. Draugai, kontaktai, kolegos - kaltina ją merginos pražudymu. O galvoje dedasi labai neraminantys dalykai...

Mano Nuomonė: Labai gerai, logiškai ir be galo įdomiai parašytas pasaulis, kaip labai jis pasikeitęs, kas ir kodėl yra taip, kaip yra. Toks tikrai geras ir šiek tiek kitoks kiberpankinis scenarijus. Stokojantys dalykai čia buvo veikėjai. Trūko asmenybės ir kokių nors aiškesnių, rimtesnių priežasčių kodėl jie yra tokie, kokie yra, nes kitaip jie visi tiesiog eiliniai, tokie kur nei vardų, nei kažkokios sąsajos nebeprisiminsiu. Bet visa tai atsvėrė stabiliai į priekį judanti istorija, geras rašymo stilius ir kiberpanko pasauliams būdingas žmonių ir žmogiškumo kratinys, tam tikri elgesio modeliai (ne klišės), tam tikri pokyčiai visuomenėje.

Tikrai skaitysiu ir antrą. Ši gauna 4/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.