2022 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

knygos apžvalga | Gruodis su Drakula 9 | Fred Saberhagen "A Sharpness on the Neck" | Dracula 9

Autoriai: Fred Saberhagen
Pavadinimas: A Sharpness on the Neck
Serija: Dracula 9
Žanras: Miesto Fantastika; Drakula
Psl.: 352
Įvertinimas: 2/5 | Goodreads

Uf. Perskaičiau Fred Saberhagen knygą "A Sharpness on the Neck", devintą jo Dracula arba Dracula Tape serijoje. Kad ir kaip džiaugiuosi autoriais, kurie rašo apie Drakulą prieš ir po Stoker'io, visgi šios - labai ne man ir jau tikrai laukiu pabaigos.

Apie Knygą: Radcliffe šeima užsitraukia seno ir galingo vampyro rūstybę, paties Drakulos, tik... Ne to Drakulos, ką Vladas Drakula ir bando šiai šeimai įrodyti, juos gelbėdamas nuo savo brolio, Radu Drakulos. Bet, noro apsaugoti žmones - neužtenka, kai šie nesupranta, nei tavo veiksmų, nei jų svarbos, nei priežasčių. O bandyti jiems paaiškinti apie vampyrus, na... Kas gi galėtų patikėti vampyrais?

Mano Nuomonė: Šioje knygoje apsaugoti bandoma Radcliffe šeima patys save stumia į pavojų tuo ilgu ir nuobodžiu pilstymu iš tuščio į kiaurą: mes vampyrai - nėra tokio dalyko, kaip vampyrai. Ne itin mėgstu ir pasakojimus, kuriuose susėdama papasakoti pasakojimus. Kaip a.a. Anne Rice kūriniuose, kur du vampyrai susitikdavo tik tam, kad pasipasakoti. Bet čia jau asmeninis nepasitenkinimas. Knygą prastokai vertinu dėl šalutinių veikėjų, kurių naudingumas buvo toks pats, kaip baldų, dėl neįtikėtinai charakterio savybių stokojusių pagrindinių-šalutinių veikėjų, bei tiesiog klaikiai neįdomaus pasakojimo būdo, kur klausaisi ne tik istorijos apie tai, koks buvo va tais laikais tas ar anas sutiktas žmogus, bet dar ir šalutinių pamąstymų, idėjų iš retrospektyvos ir pan. Tiesą pasakius nelabai suprantu, kaip knygos taip labai prastėjo nuo tų pirmesnių, kurios man tikrai patiko...

Negaliu daugiau 2/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.