2022 m. gruodžio 20 d., antradienis

knygos apžvalga | Gruodis su Drakula 7 | John G. Hartness "Damnation: Quest for Glory" | Year Four

Autoriai: John G. Hartness
Pavadinimas: Damnation: Quest for Glory
Serija: Quincy Harker, Demon Hunter
Žanras: Miesto Fantastika; Drakula
Psl.: 466
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Perskaičiau John G. Harness knygą "Damnation: Quest for Glory", trečią tose metinėse omnibuso serijose, Quincy Harker, Demon Hunter pavadinimu. Deja, šioje tiesiog per daug šalutinių veikėjų istorijų, kurios, nors ir svarbios, man nelabai lipo.

Apie Knygą: Glorė, Kvincio angelas sargas, saugodama jį - neteko sparnų ir savo dieviškumo. To pasėkoje, Kvincis ir jo draugai, tas visas labai netikėtų ir neįtikėtinų herojų būrys, vieningai sutaria dabar pašvęsią savo gyvenimus padėti jai tuos sparnus susigražinti. Deja, nuotykiai pasirodo itin nedėkingi, draugai sužino dalykų, kurių nežinodami būtų mirę šiek tiek laimingesni. Na, o kad visa tai išspręst, tai kas įvyko, vyksta ir dar gręsia, panašu jiems reikės paties Dievo pagalbos. Kad rasti jį - reikia rasti arkangelus... Eilinė diena, iš tiesų gi, piknikas.

Mano Nuomonė: Istorija tikrai labai gerai sudėliota ir visų tų šalutinių veikėjų pasakojimų čia tikrai reikėjo. Jie - puikiai parašyti, su individualiomis asmenybėmis ir skirtingais humoro jausmais. To pasėkoje, kad jau buvau labai pripratęs prie Harkerio, na o jo humoro jausmas - labai jau atitiko maniškį - šie man tiesiog asmeniškai mažiau patiko. Bendram knygos kontekste tai tikrai visiškai nieko nereiškia. Istorija - smagi, gerai parašyta, logiška, pateikė naujų ir unikalių nuotykių, bei perspektyvų. Tik tiek, kad trūko Harkerio, o to pasėkoje ir paties jo dėdės Luko (Drakulos).

4 iš 5, atmetant už pakeitimus, apie kuriuos skaitytojas neįspėjamas, tiesiog taip va, numeta naują faktą, kuris tiesiogiai prieštarauja anktesniam ir eik sau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.