2022 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

knygos apžvalga | Stephen King "Rūkas"

Autoriai: Stephen King
Pavadinimas: Rūkas
Serija: -
Žanras: Siaubo knygos, Mokslinė fantastika
Psl.: 238
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Sunkiai randu gerų siaubo knygų, tai bet kokios rekomendacijos tikrai praverstų. Dabar gi, pasisekė, perskaičiau Stephen King seną gerą "Rūkas" knygą, apie kurią pastatyta ne viena ekranizacija, bet berods nei vienos nemačiau.

Apie Knygą: Po siaubingos prasiautusios audros miestelis pabunda po nulaužytais medžiais, sudaužytais daiktais, su benzininių pjūklų ir keiksmų dūzgesiu. Deividas (David) pasiima sūnų apsipirkti maisto ir kitų būtiniausių produktų, o atsisveikinęs su žmona - nė nenumanė, kad mato ją paskutinį kartą. Mat audra pralaužė ne tik medžius bei stogus. Nuo ežero vis artėja keistas rūkas, neperregima migla...

Mano Nuomonė: Man labai patinka siaubo istorijos, kuriuose pabaisa yra kažkas nematomo ir bene nesuvokiamo protu, t.y. ne tik gerai besislepiantis žudikas. Užplūdus rūkui žmonės įkalinami parduotuvėj, kur viskas ir prasideda, rūko siena, nežemiški klyksmai ir garsai jame, sirenos, krebždesiai, bei pamažu visus apleidžiantis sveikas protas. Veikėjai parašyti taip, kad kiekvienas savaip tiesiog siutino, bet siaubo aspektas knygoje - nuostabus. Skaičiau anglų kalba, tai apie seną vertimą nieko negaliu pasakyti, bet bet kuriuo atveju - rekomenduoju.

Stiprus 4/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.