2022 m. liepos 8 d., penktadienis

knygos apžvalga | Tapio Saarelainen "The White Sniper: Simo Häyhä"

Autoriai: Tapio Saarelainen
Pavadinimas: The White Sniper
Serija: -
Žanras: Biografija; Istorija
Psl.: 190
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Perskaičiau vieno iš žymiausių pasaulio snaiperių biografiją, Tapio Saarelainen parašytą "The White Sniper: Simo Häyhä", kuris savo vardą užsidirbo Rusijos invazijos į Suomiją metu.

Apie Knygą: Autorius, ne vienų metų bėgyje, susidraugavęs su savo dievaičiu, klausinėjo šį mažai kalbantį vyriškį apie viską. Apie gyvenimą prieš karą, snaiperio karjeros niuansus, ginklus, strategijas, skaičius, įdomybes ir blogybes. Bei apie tai, kaip pasikeitė jo gyvenimas išgyvenus sprogstantį šovinį į veidą bei, koks gyvenimas tapo po karo.

Mano Nuomonė: Autorius akivaizdžiai labai stipriai susidomėjęs tema, tad kartais skaitytoją nuveda šunkeliais vien tam, kad papasakotų kokių nors detalių apie Suomiją, ginklus, šaudymo praktiką. Pats Simo Häyhä, kaip supratau, tikrai nekalbus, bet iš to, kas buvo parašyta galima spręsti, jog jis su pagarba žiūri į visas gyvybes, nuo žmogaus, kad ir kokia jo tautybė, iki gyvūno, kuriuos medžiojo maistui. Įdomiai susiskaitė, sužinojau gan daug naujo apie snaiperio profesiją.

Dar vienas kietas Suomis, 4/5.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.