2022 m. liepos 11 d., pirmadienis

knygos apžvalga | Liane Merciel "Dragon Age: Last Flight" | Dragon Age 5

Autoriai: Liane Merciel
Pavadinimas: Dragon Age: Last Flight
Serija: Dragon Age 5
Žanras: Aukštoji Fantastika
Psl.: 416
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Kad jau pasklido naujiena apie būsimą animuotą Dragon Age serialą, nusprendžiau, kad reikia grįžti prie jų knygų, mat žaidimo greit dar turbūt vis tiek nesulauksim. Sekanti serijoje man buvo Liane Merciel "Dragon Age: Last Flight". Kol kas jos visos gali būti skaitomos pavieniui, tik į chronologiją su žaidimais, jeigu juos dar tik planuojate žaisti, gal verta šiek tiek atsižvelgti.

Apie Knygą: Templieriams žudant burtininkus, elfė Valya spruko iš savo Burtininkų Rato pas Pilkuosius Sergėtojus. Šiems naujų Sergėtojų nelabai reikėjo, mat paprastai nuo vieno iki kito tamsos išperų maro praeina bent šimtmetis, tad priimtus pabėgėlius įdarbino bibliotekose: ieškoti atsakymų, ar naudingos informacijos. Sergėtojai visais laikais ieškojo kaip užkirsti kelią tamsos išperų marams ir yra pasiryžę už tai sumokėti bet kokią kainą... Valya, radusi praeitą marą užbaigusios sergėtojos dienoraštį pati gauna tuo įsitikinti. Ir nuspręsti, ar nori tokį ginklą vėl įduoti į sergėtojų rankas.

Mano Nuomonė: Labai įdomi knyga, šiek tiek paini dėl vardų, o ir vietovės jau ne visos itin gerai išlikusios mano atminty, bet buvo tikrai faina vėl sugrįžti į Thedas. Pasakojimas vyksta iš dviejų perspektyvų, dabartinės ir tos iš dienoraščio, kuriame tebevyksta maras. Skaitosi lengvai ir greitai, tik kartais norėjosi daugiau detalių apie kitus veikėjus ar vietoves, kuriuose jie apsistojo. Labai laukiu kokios nors knygos iš nykštukų perspektyvos.

Stiprus 4/5.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.