2022 m. liepos 26 d., antradienis

knygos apžalga | D.S. Crowe "I, Dracula" | 1

Autoriai: D.S. Crowe
Pavadinimas: I, Dracula
Serija: 1
Žanras: Drakula; Istorinė Fantastika
Psl.: 268
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Dažnokai paslampinėju po dracula gaires IG ir taip kartą pasisekė, užmačiau autorę, ieškančią arc (advanced reader copy) skaitytojų. Taip ir gavau D.S. Crowe knygą "I, Dracula", drauge su rūpesčiu ir galimybe bet kada pasiteirauti, jei iškils klausimų. Visapusiškai labai maloni patirtis.

Apie Knygą: Vladas Drakula, Smeigikas, Tamsos Princas, skuba surašyti savo gyvenimą. Rašo septynias ilgas naktis iš kurių ir susideda ši knyga. Nuo gimimo, liūdnos ir vienišos vaikystės. Paauglystės, kurią praleido kaip turkų kalinys, kur ir pradėjo tyrinėti savo antgamtines galias. Iki jaunuolio, užsispyrusio kovoti už laisvę. Bei nusivylusio suaugusiojo, supratusio, jog besipriešinančio iš ugnies neištrauksi. Pasibodėjęs gyvenimu ir gyvaisiais, jis nusisuko į mokslą ir ėmė ieškoti atsakymų, žinių, supratimo... Iki rado. Ir štai, dabar skuba viską papasakoti.

Mano Nuomonė: Knyga turėtų būti skaitoma, kaip Bram Stoker'io priešistorė, o ne istorinė knyga, nes faktai čia tik abstrakčiose jų formose. Bet pati istorija, su šiokiais tokiais ne per geriausiais niuansais, buvo labai įdomi, nieko panašaus skaityti dar neteko, o pradėjęs trečią trečdalį - visai nebegalėjau padėti į šalį, tad taip ir suskaičiau viską, kas liko. Ne viskas iki galo išrutuliota, bet manau tai reikėtų priimti, kaip biografijos rašytojo, t.y. paties Drakulos kliaudą, nesugebėjimą perteikti visko žodžiais. Bet kuriuo atveju, skaitant jaučiasi jo užsidegimas, visi emociniai šuoliai, netramdomi ir bene pritrenkiantys, ir to tikrai daugiau nei užteko, kad likčiau patenkintas šiuo nauju priedu į savo Drakulos kolekciją.

Stiprus 5/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.