2022 m. birželio 2 d., ketvirtadienis

knygos apžvalga | Ashley Shuttleworth "A Dark and Hollow Star" | The Hollow Star Saga 1 | 🏳️‍🌈

Autoriai: Ashley Shuttleworth
Pavadinimas: A Dark and Hollow Star
Serija: The Hollow Star Saga 1
Žanras: Jaunimo Literatūra; LGBT+ Literatūra
Psl: 512
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Nusprendžiau šiam LGBTQIAP mėnesiui (Pride Month 🏳️‍🌈) skaityti ne tik LGBT literatūros knygas, bet ir pamėginti rasti tas, kurias ir parašė LGBT bendruomenės asmenys. Pirmoji tokia yra Ashley Shuttleworth knyga "A Dark and Hollow Star", pirma The Hollow Star Saga serijoje.

Apie Knygą: Ironborn (gimę su geležimi kraujyje), arba pusiau fėjos, krinta negyvi tokiais kiekiais, kad net fėjų taryba turėjo imtis bent jau simboliškų veiksmų. Paprastai magijos atsisakę pusiau fėjos - jiems neberūpi, tad tai - daugiausia ko buvo galima tikėtis, iki šias uždrausta magija dvokiančias mirtis tirti imasi keturi jaunuoliai. Jaunuoliai, paliesti Likimo, Sėkmės, bei kitokių nesutramdomų Visatos galių, prieš kurias nei pašokinėsi, nei pakovosi... Buvusi furija, fėjų karalystės princas, jį mylintis jo sargybinis, bei vienos įtakingiausių šeimų pavainikė, kuri net maginių galių - stokoja. Kiekvienas vedamas savo asmeninių problemų ir poreikio sužinoti, kas už viso to slypi ir kodėl.

Mano Nuomonė: Tas pats knygos receptas, kokių tikrai skaitėte daug, jei skaitote Jaunimui taikomą Fantastiką, bet su gan dideliu pliusu. Visų pirma tai čia daug geriau supinti mitai ir gražiai sulieti su mūsų moderniu gyvenimu, nes net ir fėjos negali atsiplėšti nuo savo telefonų. Antra, visi keturi paaugliai yra LGBT+ asmenys. Ir trečia, bene svarbiausia, nėra tos įprastos dramos. Niekas neužsišikinėja, už ausų tempti nereikia, o stengiasi patys save įkalbėti judėti pirmyn, kas, paauglystėje, man būtų buvę net labai reikalinga.

Knyga ne man, tai nežinau ar skaitysiu toliau, bet parašyta gerai ir istorija tikrai stipri ir įdomi. Tai ir duodu tvirtą 4/5.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.