2022 m. birželio 26 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Alex London "Proxy" | Proxy 1

Autoriai: Alex London
Pavadinimas: Proxy
Serija: Proxy 1
Žanras: LGBT Literatūra; Distopija
Psl.: 384
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Ką gi, paskutinė LGBT knyga šį Pride Month. Alex London "Proxy", pirmoji serijoje tuo pačiu pavadinimu. Ne itin gera, deja, o ir potencialo stokojo, tai nėra jokio akstino tęsti.

Apie Knygą: Pasaulyje, kuriame gali gimti su skola ir ją pasigilinti dešimtimis metų, jei prireiks net paprasčiausio dalyko, kurio negalėsi įpirkti, kad ir medicininės priežiūros, kraujo tyrimų, asmenys jas atpirkinėja kęsdami bausmes už nusikaltimus, kurių nepadarė. Prasižengęs patronas, kuris nupirko jų skolą, daugų daugiausia gauna stebėti egzekuciją, kuri kitu atveju būtų jų kančia, jų bausme. Tad nenuostabu, jog tarp žemiausių kastų sklando legenda apie kažkur slapta sukurtą kodą, kuris vieną dieną pasklis po sistemą ir ištrins visas skolas negrįžtamai.

Mano Nuomonė: Prastai parašyti veikėjai sugadina visą istoriją. Niekuo nepagrįsti, nuspėjami veiksmai, kurie visiškai atitinka tam tikrą veikėjo klišę. Įvyksta koks įvykis ir dėl jų lėkštumo - tas įvykis irgi tampa beverčiu reiškiniu, kurio pasekmės tiesiog užpildo tarpus nuo vieno istorijos žingsnio iki kito. Didelė logikos ir esmės stoka, trūksta to vadinamo tūrio, substance. Parašyta knyga gerai, juokai - juokingi. Bet pati istorija - tikrai ne kažką.

Duodu silpną 3/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.