2021 m. gruodžio 14 d., antradienis

knygos apžvalga | Fred Saberhagen "An Old Friend of the Family" | Dracula 3

Autoriai: Fred Saberhagen
Pavadinimas: An Old Friend of the Family
Serija: Dracula 3
Žanras: Vampyrai; Paranormalu
Psl.: 208
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Tęsiam. Perskaičiau Fred Saberhagen knygą "An Old Friend of the Family", trečia jo Dracula Tape serijoje. Truputį neramina, ant kiek jos blogėja...

Apie Knygą: Minos palikuonių šeimoje esama knygos, burto, iškvietimo, žadančio seno šeimos draugo pagalbą. Su priesaika nesinaudoti ta knyga be labai didelio reikalo, ji keliauja iš rankų į rankas, iki Southerlandų šeimą ima persekioti tragedijos. Miršta vyriausioji dukra, dingsta jaunėlis... Klausimas tik, ar pagalba bus verta to, į ką šeimai teks įsivelti dėl jos.

Mano Nuomonė: Labai silpna istorija. Galinga vampyrė nori sunaikinti Drakulos rėžimą, jo taisykles, ir gyventi laisvai, valdyti ir ėsti žmones, taip, kaip nori ji pati. Po skyrių ir dar kelių, jai visaip įtikinėjant visus, jog Drakula yra piktadarys, kol jie patys elgiasi, kaip atmatos, ji labai lengvai priima galimas geras naujienas. Tuo tarpu visi vyresnieji vampyrai pasibruka uodegas vos kas nors ką nors garsiau jiems paliepia, tokie visiški šliužai be absoliučiai jokio konteksto ar priežasties. Veikėjai parašyti labai prastai, labai trūksta ir kokios nors logikos, nuoseklumo.

Daugiausia ką galiu šiai knygai duoti, tai 3/5, dėl kelių unikalesnių paragrafų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.