2021 m. spalio 24 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Lois H. Gresh "The Adventure of the Neural Psychoses" | Sherlock Holmes vs. Cthulhu 2

Autoriai: Lois H. Gresh
Pavadinimas: The Adventure of the Neural Psychoses
Serija: Sherlock Holmes Vs. Cthulhu 2
Žanras: Siaubo; Detektyvas
Psl.: 400
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Pabaigiau Lois H. Gresh knygą "The Adventure of the Neural Psychoses", antrą knygą Sherlock Holmes vs. Cthulhu trilogijoje ir paskutinę iš turimų. Vien tam, kad užbaigti seriją, gal perskaitysiu ir trečią, pažiūrėsim, kaip ten bus.

Apie Knygą: Keisti ir mirtini padarai lyg iš niekur užplūsta Temzės upę. Jų neįmanoma nužudyti, o ir rizika atsidurti arčiau vandens yra mirtina. Žmonės, norėdami pabėgti nuo siaubų savo namuose, savo mieste, noriai imasi naujo ir inovatyvaus būdo gelbėti savo protus - elektros šoko... Iš kur tie padarai? Kaip juos sunaikinti? Ir kodėl žmonės pripranta prie, atrodytų, kankinančios elektros srovės?

Mano Nuomonė: Istorija išlieka tokia pat nuobodi, kaip ir pirmoje knygoje. Per daug detalių ten, kur mažesnis jų kiekis būtų sukūręs kažkokią intelektualią iliuziją. Per daug bereikalingų pasakojimų apie neišrutuliotus, paviršutiniškus veikėjus. Per ilgai tampoma guma ir didelė stoka veiksmo. Kaip lovekraftiško siaubo knyga - tikrai stokoja bent kažkokio turinio.

Autoriai linkiu tik pasisekimo literatūroje. Bet šią knygą, kaip ir praeitą, galiu vertinti daugiausia 3/5. Tikrai labai, labai vidutiniška.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.