2021 m. vasario 8 d., pirmadienis

knygos apžvalga | Lance Henderson "Darknet: A Beginner's Guide to Staying Anonymous"

Autoriai: Lance Henderson
Pavadinimas: Darknet
Serija: -
Žanras: Mokslinė literatūra; Technologijos
Psl.: 89
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Reikėjo kažko trumpo, tai pasiėmiau Lance Henderson "Darknet: A Beginner's Guide to Staying Anonymous". Neblogas pradžiamokslis, trumpas ir aiškus.

Apie Knygą: Autorius, neslėpdamas savo šiek tiek didesnio paranojos pojūčio, nei gal būt jaučiame mes, papasakoja mums apie tuos be galo paprastus dalykus, apie kuriuos nė nesusimąstome, bet kurie tiesiogiai veda prie mūsų anonimiškumo subyrėjimo. Tačiau lygiai taip pat detaliai nupasakoja ir ko galime imtis, kad užkirstumėme tam kelią ir apsisaugotumėme.

Mano Nuomonė: Pripažinkim faktą, kad patogumo dėlei mes tą anonimiškumą patys dažnai išmetam per langą. Kam registruotis į tą saitą, kur nori tik saldainių užsisakyt, jei gali prisijungt per Facebook paskyrą? Kam atsijungti, kai išjungi naršyklę? Kam naudotis ta kita, lėtesne? Kaip tai, mažiau add-on'ų?... Kaip ir teigia pavadinimas, knyga yra pradžiamokslis, tai ir aprėpia tik tokius pačius pagrindinius ir lengviausiai pasiekiamus saugumo įrankius, kuriuos galime pasitelkti. Bet, nuliūdinsiu jus, nes ne, tai nėra tik mygtuko paspaudimas įsirašius VPN...

Nebloga. Labai glaudžiai ir vietomis tikrai galėjo papasakoti daugiau, bet už tai, kuo ši knygelė jau yra, galiu ramiai duoti 5/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.