2021 m. sausio 18 d., pirmadienis

knygos apžvalga | Mark Manson "Subtilus menas nekrušti sau (ir kitiems) proto"


Autoriai: Mark Manson
Pavadinimas: Subtilus Menas Nekrušti Sau (Ir Kitiems) Proto
Serija: -
Žanras: Saviugda; Psichologija
Psl.: 224
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Kiekvienam pašte vis matydavau Mark Manson "Subtilus menas nekrušti sau (ir kitiems) proto" knygą, tai galiausiai pasidaviau ir pasiėmiau, nes panašių jau skaičiau ir visada būdavo įdomu. Čia irgi tikrai buvo verta.

Apie Knygą: Knyga galėtų taip pat sėkmingai (na, gal ne iš marketingo pusės) vadintis "kaip rūpintis tik tuo, kas mums tikrai svarbu, bei kaip atrasti, kas mums svarbu". Nuo mums įdiegtų vertybių, kurias tempiam, kaip senus, klibančius ramentus, iki absoliučios baimės: kas bus, jeigu. Jeigu mesiu darbą, kas bus? Ką pagalvos tėvai, draugai, kaimynai? Tęsiant link dar skaudesnių tiesų: jei mes visi esam tie vunderkindai, tai ar tikrai esame, tokie jau nuostabūs ir unikalūs? 

Mano Nuomonė: Knyga visai nesubtiliai paaiškina tikrai absoliučias klaidas, kurias darome savo gyvenimuose ir sau dėl jų meluojame, įtikinamai. Nėra motyvacijos - laukiam kol jos atsiras, nė nepagalvodami, kad jei pradėtumėm kažką daryti, tai ta motyvacija tuoj pat ir atsirastų. Dėl nesėkmių labai sėkmingai kaltiname viską, tik ne save: toks oras, tokia aplinka, per daug triukšmo, mane taip augino ir sugadino. Ir tuo ramentu klibinam į priekį, nes jei negalime būti geriausi, tai bent jau būsime labiausiai apgailėtini, apverktini ir mylimi dėl to. Žinoma, visiems to nepritaikysi, o ir ne viskas iš to, kaip buvome auginti, gali būti savarankiškai perlipta. Esama tikrų, realių traumų, ką autorius kartais tarsi pamiršta. Bet nereikia sutikti su viskuo, ką jis sako, kad sėkmingai išsirinktumėme perlus, iš kurių išeina toks visai neblogas pagrindas kitam žingsniui.

Bendrai imant, manau jog knyga kiek per grubi ir pernelyg subendrina visą žmoniją. Ne visos problemos yra pasiteisinimai ir ne visi mes vengiame ieškoti aplinkkelių - kaip apeiti nerimą, baimes ir pan. Už idėją duodu 4/5, bet manau autoriui, kuris taip stropiai pabėrė mums, kokias klaidas darome, reikėtų prisiminti savo paties pamoką: visi turime pasirinkimą, bei jo pateisinimą. Pasakyti žmonai, kad jai netinka suknelė yra absoliučiai kitokia situacija, nei pasakyti traumuotam asmeniui, kad, ok, nebesiteisink, kad kažko negali su ta savo trauma.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.