2020 m. gruodžio 19 d., šeštadienis

knygos apžvalga | Sylvain Neuvel "Sleeping Giants" | Themis Files 1


Autoriai: Sylvain Neuvel
Pavadinimas: Sleeping Giants
Serija: Themis Files 1
Žanras: Mokslinė Fantastika; Trileris
Psl.: 320
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Išėjo AC: Valhalla ir Cyberpunk 2077 ir aš taip nors tu persiplėšk, mitologijos noriu ir mokslinės fantastikos noriu. Themis Files trilogija tam dvilypiam norui pasirodė labai tinkama knyga. Bet perskaitęs Sylvain Neuvel "Sleeping Giants" manau net nebetęsiu.

Apie Knygą: Po pasaulį išbarstytas miega prieš begales amžių čia paliktas ateivių robotas. Paliktas iki tokios dienos, kai žmonės bus pakankamai pažengę, kad jį rastų ir sugebėtų iššifruoti valdymo niuansus, su tiek aiškiais paaiškinimais, kiek juos galėjo pateikti ateivių rasė, kuri nė nenumanė, kaip ta žmonija vystysis, jei iš viso. Radę pirmą dalį, plaštaką, žmonės, valstybė, gal kiek ir sunerimo, bet viską laikė paslaptyje. Iki pavyko rasti kitų roboto dalių, kitų tautų žemėse ir paslaptis, kaip yla, išlindo iš maišo. Čia ir prasidėjo suirutė... Pažengusi civilizacija, susiskirsčiusi į tautas, ėmė rietis tarpusavyje ir ieškoti būdų ne tik kaip tą robotą vieniems iš kitų atimti, bet ir kaip sunaikinti, jei tai nepavyktų.

Mano Nuomonė: Knyga labai nuspėjama, su labai jau paprasta istorija, bei neįdomiais veikėjais, su kuriais skaitytojas bendrauja, kaip per stiklą. Tiesiog nėra ko pamėgti, nes nei jų herojiški veiksmai tau ką nors reiškia, nei piktadarybės. Sausumą šiek tiek atsvėrė į Mycroft be galo panašus veikėjas, tas jo informacijos tinklas, "draugai" ir pan. Toliau beliko tik galvot, kodėl ateivių rasė robotą apginklavo kardu ir skydu.

Ne kažką. Gerai parašyta neįdomi istorija. 3/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.