2020 m. rugsėjo 14 d., pirmadienis

knygos apžvalga | Tamsyn Muir "Harrow the Ninth" | The Locked Tomb 2

Autoriai: Tamsyn Muir
Pavadinimas: Harrow the Ninth
Serija: The Locked Tomb 2
Žanras: Fantastika; Mokslinė Fantastika
Psl.: 512
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Eina sau... Žodžiu, užmačiau, kad pagaliau išleista Tamsyn Muir "Harrow the Ninth" knyga, antra The Locked Tomb trilogijoje, tai pagriebiau. Prisimenat, su praeita apžvalga sakiau, kad mėgstu geras knygas apie nekromantiją? Tai va. Čia epinė.

Apie Knygą: Kai Nemirtingasis Imperatorius kviečia - tu prisistatai. Net jeigu jis kviečia į karą, kurį laimėti gali nebent svajonėse, o ir tai - nežinia. Ir visiškai nesvarbu, kad tu ką tik tapai kažkuo daugiau, nei tik paskutine savo Klano Nekromante, kad tavo kūnas - atsisakinėja veikti ir bando subyrėti, kad tave nuolatos pykina ir negali pasitikėti nei tuo ką matai, nei tuo ką girdi, ar kad esi apsėsta piktos dvasios. Ar net kelių. Mirtis visur aplink, visada. Tad ką gi reiškia dar keli trupiniai į šitą juodą sriubą?

Mano Nuomonė: Nežinau, net kur pradėti. Harrowhark labai sunkiai bando išlaikyti galvą virš vandens. Jau anoj knygoj jai buvo sunku - mažas klanas, mažai galios, mažai mirties, iš visų pusių tik uzurpuoti norintys kiti aštuoni klanai. O dabar gi va, kelionė per atvirą kosmosą, žudant planetas, su Nemirtinguoju Imperatoriumi, Mokytoju, į karą iš kurio niekas negrįšit. Įsivaizduokit gotikinius, dekadentinius aukštuomenės atstovus, nekromantus, keliaujančius į apsėstas vietas, pilnas skeletų, dvasių, tvarinių, monstrų ir mirties... Kosmose. Nerealu.

Tiesiog neaprėpiama istorija. Šiek tiek nepatiko man šios pasakojimo stilius, bet kai pasakojami dalykai - tokie, tai ką ten. Duodu 5/5.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.