2020 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis

knygos apžvalga | Glen Cook "Ilgėjantys Šešėliai" | Juodoji Gvardija 2


Autoriai: Glen Cook
Pavadinimas: Ilgėjantys Šešėliai
Serija: Juodoji Gvardija 2
Žanras: Tamsioji Fantastika;
Psl.: 226
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Nu va, čia tai suprantu, gera tamsioji fantastika. Perskaičiau Glen Cook knygą "Ilgėjantys Šešėliai", antrą Juodosios gvardijos serijoje. Tokia lyg ir paprasta buvo, bet viskas labai gerai susirišo ir niekad nebuvo nuobodu.

Apie Knygą: Varnas bėgo taip toli, kaip galėjo, vis saugodamas jauną panelę kuri vieną dieną gal būt sutvarkys šį sulūžusį pasaulį, tebegriaunamą dviejų blogių iš kurių mažesniajam tarnavo jis pats ir tebetarnauja jo broliai. Bet dėl neapgalvotų, neapskaičiuotų poelgių, vietoje to, kad tą pasaulį išgelbėtų, Varnas vos visko nesunaikina. O įvykio atgarsiai, žinoma, prišaukia Valdovę, dabar jai tarnaujančius Paimtuosius ir Varno brolius, Juodąją gvardiją... 

Mano Nuomonė: Kartais atrodo, kad skaitai kažkokią paprastą istoriją apie kapų plėšikus ir smuklininkus, be jokios ten magijos, karo. Bet čia pasidalinę vyno buteliu - kapų plėšikas ir smuklininkas išslenka laukan ir traukia link iš akmens išaugusios pilies, iš šešėlių stebimi keistų būtybių ir ne itin draugiškų veidų. Labai gerai skaitėsi.

Tokia tikrai gerai parašyta knyga. Net šiek tiek nostalgiją kelią. Ypač žiūrint į Eridano viršelį, kad ir elektroninį. Duodu 5/5.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.