2020 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

knygos apžvalga | Craig Alanson "Critical Mass" | Expeditionary Force 10

Autoriai: Craig Alanson
Pavadinimas: Critical Mass
Serija: Expeditionary Force 10
Žanras: Mokslinė Fantastika; Dirbtinis Intelektas
Psl.: 500
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Taip ilgai laukiau ir pagaliau, pagaliau gavau Craig Alanson knygą "Critical Mass", dešimtą Expeditionary Force serijoje. Buvo verta laukti.

Apie Knygą: Džo Bišopas - mirtiname pavojuje. Jo komanda - irgi mirtiname pavojuje. Ką ten, visa žmonija - mirtiname pavojuje. Su Skipio Didingojo pagalba atidarinėję, stumdė ir uždarinėję kirmgraužas (wormhole) žmonės, Linksmoji Piratų Šutvė, pagaliau visiems nusibodo. Pradedant nuo gandų apie laivą-vaiduoklį, kuris net kiečiausiems ateiviams spardo užpakalius. Tęsiant pažeistais saugumo protokolais, nutekėjusia kritine informacija, neįmanomais įsilaužimais. Ir baigiant kirmgraužomis, kurios nustojo funkcionuoti... Pagaliau metas pažiūrėti, kas ten toj žemėj dedasi. Jau vien dėl to, kad viso to epicentre sukasi kažkodėl vis dar gyvas Džo Bišopas. Ir jei manot, kad tai visos jo problemos - išgelbėti žemę arba evakuoti žmones kitur - che che, jums nepatiks mano turimos naujienos...

Mano Nuomonė: Knyga tiesiog neįtikėtinai gera. Taip, taip, Skipis grįžo, grįžo ant kelių, gailėdamasis to ką padarė, gailėdamasis visos savo egzistencijos, mat kaip gi galėjo būt toks subinė ir išduot draugus. Pasižadėjęs to daugiau niekada nebedaryti jis imasi tolesnių veiksmų žmonijos gyvenimui prailginti. Istorija prasidėjo labai, labai įtempta veiksmo scena, tada šiek tiek aprimo ir sulėtėjo, bet visur buvo pilna banterio, juokų, tai tikrai gerai skaitėsi. O į galą vėl ėmė darytis karšta. Bet jau šį kartą taip viltingai karšta.

Gera knyga. Nereali serija. 5/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.