2020 m. birželio 7 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Richard K. Morgan "Broken Angels" | Takeshi Kovacs 2

Autoriai: Richard K. Morgan
Pavadinimas: Broken Angels
Serija: Takeshi Kovacs 2
Žanras: Mokslinė Fantastika, Kiberpankas
Psl.: 366
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Su antra Richard K. Morgan serijos "Takeshi Kovacs" (Altered Carbon) knyga "Broken Angels" - nutolstam nuo serialo. Istorija išlieka nebloga, bet seka kitokią giją.

Apie Knygą: Tolimoje planetoje kažkas aptiko marsiečių laivą. Visiems būtų smalsu jį bent pamatyti. Kai kuriems norėtųsi jį turėti. Ypač, kai paaiškėja, jog tai - kovinis kosminis laivas. Karo niokojamose teritorijose jis galėtų lemti persvarą. Tad Takeshis, naujame kūne, parsisamdęs, kaip karys-apsauginis, keliauja į ekspediciją tyrinėti to laivo, kurį supa daugiau mitų, baimių, prietarų, mįslių ir klausimų, nei jo Envojaus intuicija geba išnarplioti.

Mano Nuomonė: Daugiau nei visa pirmoji knygos pusė - sunkokas ir lėtas darbas, su baisiu veiksmo ar kažkokios bent istorijos trūkumu. Ko pasekoje vos nepraleidau svarbių detalių. Bet, kai jau pavyksta kažkaip ten prisitaikyt ir prisikast iki istorijos, ji tikrai labai įdomi. Painios paslaptys, daug klausimų keliančios scenos, palikti marsiečių artefaktai, klausimai kodėl visa tai buvo palikta, bei vis augantis jausmas, jog gresia absoliučiai mirtinas pavojus. Jei ne poreikis ilgai iki viso to kastis per keistas filosofijas, prastus bandymus kietai pasirodyti, bei fiksacijas į vyrų hormonus, knyga būtų buvusi net labai gera.

Jei esat pasiruošę padirbėti - knyga bus verta dėmesio. Duodu 3/5, nes tikrai būčiau apsiėjęs be dicksaber'ių ir ego booster'ių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.