2020 m. birželio 10 d., trečiadienis

knygos apžvalga | Glen Cook "Juodoji Gvardija" | The Chronicles of the Black Company 1

Autoriai: Glen Cook
Pavadinimas: Juodoji Gvardija (The Black Company)
Serija: The Chronicles of the Black Company 1
Žanras: Tamsioji Fantastika; Epinė Fantastika
Psl.: 319
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Glen Cook knygą "Juodoji Gvardija" skaičiau dar mokyklos laikais. Bet, kad jau atradau visą seriją, sumečiau, jog būtų gerai profilaktikai ją perskaityti iš naujo. Tikrai nesigailiu.

Apie Knygą: Samdinių kompanija, Juodoji Gvardija, pasamdoma į Valdovės karą ir yra ten vedami vieno iš Pašvęstųjų - galingų burtininkų, kažkada tarnavusių Valdovei, bet įveiktų. Nužudyti jų nepavyko, tad juos visus, kartu su Valdove bei jos vyru Viešpačiu (The Dominator, nežinau, kodėl taip vertė), palaidojo pilkapiuose. Iš kur kitų burtininkų neatsargumas juos išlaisvino. Dabar gi jų Valdovė vėl veda visus į kovą prieš priešus, bei mitus, tokius, kaip kometa danguje anot legendų ir pranašysčių, žadanti jos didžiausios priešės sugrįžimą...

Mano Nuomonė: Istorija labai gerai parašyta ir yra labai įdomi. Gal šiek tiek per daug nuspėjama, bet bendrai imant, tai tų paslapčių, kurios buvo, pilnai užtenka pirmai istorijai, kurios veiksmas sukasi apie kovas, karą, bei rezgamus sąmokslus. Ji pasakojama Juodosios Gvardijos gydytojo, tai vidinių pamąstymų netrūksta, bet jie nėra tie ilgi monologai, kur po penkto nebesupranti ką skaitai.

Tamsi ir įdomi istorija. Duodu 5/5, bet daugiau dėl to, kad tikrai neturiu už ką mažinti balo. Nieko per daug ypatingo, bet paskaityti verta ir įdomu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.