2020 m. birželio 19 d., penktadienis

knygos apžvalga | Carol Anderson "White Rage"

Autoriai: Carol Anderson
Pavadinimas: White Rage
Serija: -
Žanras: Istorija; Negrožinė
Psl.: 256
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Pasaulyje dedantis tokiems dalykams, geriausia, ką galime padaryti, tai klausytis ir mokytis. Tad pasiėmiau Carol Anderson knygą "White Rage: The Unspoken Truth of Our Racial Divide". Knyga suteikė tikrai neblogą, gilesnę perspektyvą į Amerikos istoriją, bei kas pasaulį atvedė prie dabartinio taško.

Apie Knygą: Knyga, pradėjusi nuo ankščiausios Amerikos istorijos, kuri nėra tokia jau ir sena, tarsi pranašystė pasakoja apie sistematišką rasizmą ir išreiškia tiek savą, tiek svetimą baimę dėl to, kas bus, kai nukris tas paskutinis šiaudas. Ji užbaigiama prašymu leisti pasauliui pasikeisti, kad neįvyktų tai, kas vyksta dabar.

Mano Nuomonė: Kai žmonės nesiklauso ir klausytis nenori - smurtas tampa vienintele pastebima kalba. Pirmasis LGBT+ "paradas" - irgi buvo riaušės. Tad teigti, kad BLM judėjimas yra kažkuo blogas, dėl tų sudaužytų vitrinų... Jei mūsų vaikus žudytų, linčiuotų, net savuose namuose jie nebūtų saugūs - mes turbūt irgi netylėtumėme. O ši knyga, labai gražiai, kaip kantrios mokytojos rašoma, paaiškina, kas gi buvo krauta į tą dabar sulūžusį vežimą. Labai verta paskaityti visiems, norintiems sužinoti daugiau apie tai, prieš ką protestuojama ir kovojama.

Knyga tikrai labai gerai parašyta, apima visus kampus ir glaustai, bet išsamiai informuoja. Duodu stiprų 5/5.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.