2020 m. gegužės 11 d., pirmadienis

knygos apžvalga | Becky Chambers "Record of a Spaceborn Few" | Wayfarers 3

Autoriai: Becky Chambers
Pavadinimas: Record of a Spaceborn Few
Serija: Wayfarers 3
Žanras: Mokslinė Fantastika; Kosminė Opera
Psl.: 359
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Na, Becky Chambers "Record of a Spaceborn Few" man taip labai nelipo, kaip prieš tai buvusi knyga. Bet, gerai tai, kad jos visos gali būti skaitomos atskirai, nes kiekviena seka savo istoriją. Tai, turėkit omeny.

Apie Knygą: Išeivių Flotilė - atgyvenęs ir nebereikalingas reliktas, kažkada buvęs nepakeičiamais, mirtinai reikalingais namais pirmiems išeiviams iš sunaikintos Žemės. Bet tikslai pasiekti, planetos rastos, žmonėms yra kur gyventi ir vešėti. Tik, kad ne visi nori palikti flotilę. Kitiems ir čia gerai, namuose, kuriuos pastatė kiti žemiečiai. Kas jaučia religinį sentimentą, kas tiesiog bijo erdvės už saugių sienų... Ir visi tie, kurie pasirenka gyventi čia, flotilėje, su baime ir nepasitenkinimu žiūri į lankančiuosius. Ypač jei jie - ateiviai. Mat kaip gi jie gali žinoti, ko reikia žmonėms? Ir kodėl iš viso juos laiko reikalingais pagalbos?

Mano Nuomonė: Pernelyg daug herojų ir pernelyg abstrakti istorijos idėja. Lyg ir siekiama išsiaiškinti koks yra gyvenimo tikslas per tokius reiškinius kaip labdara: ar ji tikrai padeda, ar trikdo natūralų kultūros augimą? Jei gyvenimo čia, flotilėje, per mažai, tai ar jo užteks kitoje planetoje? Ar daryti duoną flotilėje - mažiau reikšminga, nei daryti duoną Marse?

Knyga nėra bloga, tiesiog absoliučiai ne mano arbatos puodelis. Tai duodu 4/5, jei domina tokios temos, gražiai papasakotos per įvairių herojų išgyvenimus, tai knyga bus verta dėmesio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.