2020 m. gegužės 5 d., antradienis

knygos apžvalga | Becky Chambers "A Closed and Common Orbit" | Wayfarers 2

Autoriai: Becky Chambers
Pavadinimas: A Closed and Common Orbit
Serija: Wayfarers 2
Žanras: Mokslinė Fantastika
Psl.: 365
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Tęsiu savo nuotykius Wayfarers serijoje, su Becky Chambers knyga "A Closed and Common Orbit", antrąja serijoje. Ši man patiko kur kas labiau, nei pirmoji.

Apie Knygą: Dirbtinis kūnas nebuvo sukurtas šiam DI. Šis DI netgi nenorėjo kūno ir būtų mieliau likusi kosminio laivo šerdies dalimi. Bet tą poziciją užėmė buvusi laivo DI ir sprendimas buvo padarytas už ją. Tad dabar, DI ankščiau žinota Lovelace vardu, privalo išmokti gyventi, kaip šiek tiek labiau limituotas žmogus. Kas pasirodo yra kur kas sunkiau, nei būtų galima pamanyti. Laimei, esama ne tik draugų, bet ir supratingų nepražystamųjų.

Mano Nuomonė: Istorija pasakoja dvi, pramaišiui. Dabartinė seka Lovelace ir jos draugę Pepper. Pepper slepia savo paslaptį ir tik į knygos galą - atskleidžia istoriją, kurią autorė mums pateikia tarpiniuose skyriuose. Ir nors pati knyga buvo tokia visai nebloga, būtent ši istorija, šie skyriai ir padarė ją verta duoto balo. Pepper istorija panaši į Mauglio ar Tarzano, skirtumas tik tas, jog jos istorija įvyko ne miške ar džiunglėse, o metalo laužo perdirbimo fabrike, prižiūrimo beveidžių DI, su visu būriu kitų tokių pačių, kaip ir ji, mergaičių nieko nežinančių apart to, ko jas moko DI pažįstamos, kaip Motinos. Buvo labai, labai įdomu.

Tikrai labai gera knyga. Visą laiką padėjęs - norėjau sužinoti, kas bus toliau, vėl imt į rankas. Solidus 5/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.