2020 m. balandžio 23 d., ketvirtadienis

knygos apžvalga | William Gibson "Spook Country" | Blue Ant 2

Autoriai: William Gibson
Pavadinimas: Spook Country
Serija: Blue Ant 2
Žanras: Kiberpankas; Grožinė
Psl.: 371
Įvertinimas: 2/5 | Goodreads

Perskaičiau William Gibson knygą "Spook Country", antrą jo kiberpanko žanro trilogijoje Blue Ant, ir tiesą pasakius, nežinau nė ką apie ją dabar manau.

Apie Knygą: Buvusi roko grupės narė, dabar žurnalistė, pasiunčiama dar neegzistuojančio ir savo galimą egzistenciją slepiančio žurnalo patyrinėti keistuolio menininko, su jo neįprastu menu. Tik, čia ne tas virtualus menas svarbus, o žmogus, kurį tas menininkas pažįsta, žmogus, kuris galimai žino kur yra mitinis konteineris, mėtomas iš vieno laivo į kitą, apie kurio egzistenciją niekas nežino ir kuris bene priklauso kažkam, kas gali sau leisti papirkti tiek piratus, tiek ir teisėsaugą, kad viskas taip ir liktų.

Mano Nuomonė: Knyga seka tris protagonistus, iš kurių vieno paskirties taip ir nesupratau. Tiesiog vyrukas, pripratęs prie receptinių vaistų nuo nerimo, tampomas aplink kito vyriškio kuris bent jau teigia, kad yra iš teisėsaugos. Ir tas menininkas, bei jo menas, greit tampa bereikalingu skuduru, kuris maišosi po kojomis. Istorija vyksta, herojai kažką veikia, kažkur važiuoja, sėdi restorane ir detaliai apmąsto bereikalingus dalykus.

Knyga kažkaip keistai lėtai stūmėsi. Tarsi autorius būtų tyčia bandęs užmaskuoti istorijos esmę, viskas skaitosi lyg per kokią marlę su išdurtom skylėm, pro kurias lyg ir pamatai kokį intensyvų epizodą. Duodu 2/5, nes nežinau, ką čia perskaičiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.