2019 m. gruodžio 1 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Adam Rex "Fat Vampire: A Never Coming of Age Story" | humoro lit.

Autoriai: Adam Rex
Pavadinimas: Fat Vampire
Serija: -
Žanras: Vampyrai; Humoras
Psl.: 324
Įvertinimas: 2/5 | Goodreads

Esama dviejų knygų šitu pačiu "Fat Vampire" pavadinimu. Adam Rex knyga nebuvo ta, kurią norėjau skaityti. Ir jums jos nerekomenduoju, tai atidžiai žiūrėkit, kurią imat, kad nepakartotumėt mano klaidos.

Apie Knygą: Kažkas vampyrais pavertė visą būrelį paauglių. Nei vienas jų negali savo naujiems vampyrams-mokytojams nupasakoti, kas toks tai padarė, bet vaikinai, daugiau ar mažiau, vieningai teigia jai buvus dailiai užsienietei. Kol jų mokytojai ieško, kas gi tokia šitaip pasielgė, paaugliai gauna išmokti būti medžiotojais ir tuo pačiu žongliruoti mokyklos dramomis: vaikinus, merginas, apkalbas, mainų programos mokinę ir t.t.

Mano Nuomonė: Istorijos beveik nėra, panašiau į kratinį atskirų vaizdų iš paauglių gyvenimo, kuriuos vos vos apjungia tas juos sukūręs vampyras ir vaikų bundantis nenoras būti vampyrais. Pvz Dagas, kai buvo paverstas jam dar nė barzda nežėlė, ir viršsvoris trukdė, o dabar sakot, kad jam taip reikės gyvent amžinai? Tai buvo bene geriausi 2 sakiniai knygoje. Herojai - lėkšti. Autoriui, panašu, atrodo, kad labai juokinga, kad visi paaugliai yra tikri kvailiai ir nieko nesupranta. Kas gal juokinga kartais įterpiant kokį gyvenimišką, dar nesuvoktą epizodą, bet kai tai nuolatos brukama per "mėgstu komiksus apie super herojus, kaži kodėl manęs nemėgsta mergaitės" tai jau ok, boomer. Daug apie plaukų dažus ir juokai apie... Baimę prisidėti prie stereotipų, ar kažkas tokio. Tipo, wow, mums reikės vaidint porturikietes, tai dažom plaukus juodai, bet veido tai nedažykim, nes nu ten atseit blackface ar kažkas tokio. So woke.

Nešvaistykit laiko, duodu 2/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.