2019 m. rugpjūčio 8 d., ketvirtadienis

knygos apžvalga | R.A. Salvatore "Sojourn" | The Legend of Drizzt 3

Autorius: R.A. Salvatore
Pavadinimas: Sojourn
Serija: The Legend of Drizzt 3
Žanras: Aukštoji Fantastika, Epinė Fantastika
Psl.: 309
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Ech, gaila pagalvojus, kad Eridanas mums turbūt būtų išvertęs, kada nors, tas Forgotten Realms knygas. Baigiau pirmą trilogiją joje, The Legend of Drizzt, su R.A. Salvatore knyga "Sojourn". Aukštosios ir Epinės fantastikų klasika.

Apie Knygą: Drizzt, dabar jau iškeliavęs gyventi ant paviršiaus, privalo išmokti išgyventi absoliučiai kitokiomis sąlygomis. Čia esama keisto tamsos ir šviesos ciklo, kurie čia trumpėja, čia ilgėja. Ilgiems periodams užslenka geliantis šaltis, kuris bent kartą net į jo gyvybę tikrai pasikėsino. Vienam išgyventi, net jei nebūtų persekiojamas skaudžios vienatvės, čia tikrai sunku. O gyventi vienam, valkiojantis po miškus ir urvus, tenka, mat nepaisant to, kas jo širdy, kiekvienam praeiviui jis tebėra Drow elfas, Tamsusis Elfas, padaras kurio reikia bijoti, nuo kurio reikia bėgti, ar kurį reikia nužudyti. Bet Drizzt gyvena viltimi ir mokosi apie gerąsias rases toliau. Ką gali žinoti, rytoj viskas gali pasikeisti.

Mano Nuomonė: Tikrai labai maloni skaityti aukštoji-epinė fantastika, kuri pagarbiai gulės lentynoje su Žiedų Valdovo priešistorėmis, Peter S. Beagle knygomis, Fritz Leiber, Andre Norton ir taip toliau. Elfai, nykštukai, žmonės, ir kiti, gerosios ir blogosios rasės, magija, kelionės ir nuotykiai keistuose kraštuose ir šalyse...

Geros knygos iš naujo įkvėpti tą elfų ugnelę dūšioj. Visos trys labai gražiai susijusios, bet nekartojančios įvykių. T.y. kiekviena tarsi turi savo etapą, kuriam pasibaigus sekanti knyga pasakoja apie kitą Drizzt gyvenimo etapą. Duodu solidų 5/5 ir rekomenduoju fantastikos mylėtojams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.