2019 m. rugpjūčio 20 d., antradienis

knygos apžvalga | Marissa Meyer "Fairest" | Mėnulio Kronikos 3.5

Autorius: Marissa Meyer
Pavadinimas: Fairest
Serija: Mėnulio Kronikos
Žanras: Fantastika, Mokslinė Fantastika
Psl.: 222
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Marissa Meyer knyga "Fairest" yra pusinė Mėnulio Kronikų dalis ir pasakoja karalienės Levanos priešistorę. Kaip pati savo melais patikėjusi mergaitė tapo karaliene.

Apie Knygą: Levana išmoko naudotis iliuzijomis iš poreikio. Vaikystėje, apgauta ir nuskriausta savo vyresniosios sesers, ji stipriai nudegė ir vos liko gyva. Vieniša, subjaurota ir tik antraeilė dukra, o ne būsima karalienė, ji išmoko slėptis po iliuzija. Šaltoje aplinkoje, kur suvaidinti jausmai yra verti tiek pat, kiek ir tikri, Levana nusprendė, kad ir iliuzijos sukurtas grožis gali būti tikras. Juk, galų gale, tai jos realybė, tad kas drįs jai prieštarauti? O jei ir drįs, ji visuomet gali proto kontrole priversti tiek jų širdis ją mylėti, tiek jų rankas persipjauti sau gerkles. Jei tik prireiks.

Mano Nuomonė: Uf, manau taip labai paskutinį kartą herojumi bjaurėjausi, kai skaičiau penktą Hario Poterio dalį, ir tai buvo profesorė Umbridge (Ambridž? Koks jos vardas buvo lietuviškai, priminkit kas). Ši knyga mus supažindina su sekančios dalies veikėja Žiema (Winter), parodo iš kur ji kilusi, mat mergaitės šeima buvo prievarta susieta su karalienės Levanos.

Knyga tiesiog neįtikėtinai parašyta ir tikrai galiu ją labai rekomenduoti. Kaip ir ankščiau, duodu 5/5, nu nes eina sau ta Marissa Meyer, kokios geros knygos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.