2019 m. rugpjūčio 2 d., penktadienis

knygos apžvalga | Anthony Hope "The Prisoner of Zenda" | The Ruritania Trilogy 2

Autorius: Anthony Hope
Pavadinimas: The Prisoner of Zenda
Serija: The Ruritania Trilogy 2
Žanras: Klasika, Nuotykiai
Psl.: 157
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Viena iš mano mylimiausių autorių parašė knygą paremtą Anthony Hope knyga "The Prisoner of Zenda". Ir nors greičiausia ją galima skaityti ir šiaip, aš visgi nenorėjau rizikuoti ko nors nesuprasti, tad pirmiausia pasiėmiau šią. Taip, tai antra knyga trilogijoje, tačiau kiekviena knyga, daugiau ar mažiau, yra sava, stand-alone, tad kitų turbūt neskaitysiu. Na... Turbūt.

Apie Knygą: Rudolfas patogiai sau gyveno ir nenorėjo ten kažkuo per daug užsiimti. Bet brolio žmona jį vis magė imtis tai vienos, tai kitos veiklos, iki galiausia jis sutiko vykti į Ruritaniją. Kur jo gyvenimas ėmė ir pasisuko visiškai netikėta, bene fantastine linkme. Vakare išėjęs prasivaikščioti Zendos miestelio mišku, jis sutiko karalių, tada dar nekarūnuotą. Priėmė jo kvietimą į vaišes su jo draugais, kur visi prisilakė iki nukritimo ir... Gavo bene tris mėnesius apsimesti Karaliumi, bei sunaikinti prieš jį sutelktą kabalą. Viso šio nuotykio metu, tarp politinių intrigų, bei tikrų tikriausių galvažudžių, jis ir daug kitų asmenų negrįžtamai pasikeis.

Mano Nuomonė: Čia tokia lyg istorinė Bilbo Beginso, hobito istorija. Labai maloni skaityti, nors pati knyga sausai ir sprangiai parašyta, kaip, beje, visa klasika kokią kada nors skaičiau. Visi herojai buvo vienaip ar kitaip lengvi pamėgti, netgi tie blogiukai, kur irgi, vos ne iš disnėjaus filmų. Tokia tikrai gera knyga lengvam nuotykių troškuliui numalšinti.

Buvo tiek smagu, kad tikrai galvoju, ar nebūtų verta ir kitų dviejų knygų paskaityti. Bet, o jei smagu buvo tik dėl Rudolfo, ir kiti man taip labai nepatiks? Žodžiu, duodu šiai solidų 4/5, nes tikrai nu...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.