2019 m. liepos 30 d., antradienis

knygos apžvalga | Stieg Larsson "Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą" | Millennium 3

Autorius: Stieg Larsson
Pavadinimas: Mergina, Kuri Užkliudė Širšių Lizdą
Serija: Millennium 3
Žanras: Trileris; Nusikaltimai
Psl.: 563
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Ir šitaip, su Stieg Larsson knyga "Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą", paskutine Millennium, baigiau šią tamsią, bet be galo įdomią trilogiją.

Apie Knygą: Lisbeth Salander išgyveno savo mirtį ir laidotuves, net jei tik vos. Bet dabar gi jai teks gerokai pailsėti uždarytai nuo viso pasaulio, ligoninėje, kur turės pasveikti ir melsti, jog protas nebūtų amžiams suniokotas kulkos galvoje. Jai sveikstant Mikael Blomkvist buria draugėn nedidelę armiją, pilnai ketindamas pagaliau sunaikinti tą organizuoto nusikalstamumo gaują, kuri laikė save svarbiais valdžios vyrais. Padedamas sesers ir draugų jis ruošia bylą, kuri išteisintų Lisbeth ir pasmerktų visus, kurie kada ją nuskriaudė. Bet anie, nusikaltėliai irgi nemiega, bei žūt būt stengiasi sumenkinti visus ir viską susijusio su byla. Ant kortos stovi ne tik jų organizacija, bet ir jų gyvybės. Tad klausimas tik, kieno įrodymai bus svaresni.

Mano Nuomonė: Vietomis knyga tikrai labai tamsi. Kartais net keista, kaip ramiai herojai reaguoja į tiesiog pasibaisėtinus dalykus. Bet, tarkime Lisbeth atveju, tai galiausiai padeda suprasti kodėl jie yra tokie, kokie yra, kas tai nulėmė, bei kaip tai būtų galima pavadinti. Visos istorijos gijos labai gražiai ir palengva susipynė į vieną didelį paveikslą ir užbaigė šią neįtikėtiną istoriją.

Manau peržiūrėsiu iš naujo visus filmus, gal net nepatingėsiu aprašyti. O iki tol knygai duodu 5/5, ir dar tiek pat visai trilogijai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.