2019 m. liepos 21 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Colin Woodard "The Republic of Pirates"

Autorius: Colin Woodard
Pavadinimas: The Republic of Pirates
Serija: -
Žanras: Ne Grožinė; Istorinė
Psl.: 400
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Na, kas gi nemėgsta geros istorijos apie piratus? Bet kiek iš mūsų žino ką nors apie tikrus vyrus ir moteris už žymių vardų? Pasiėmiau tad Colin Woodard knygą "The Republic of Pirates". Labai gera knyga norintiems kažko istorinio, tikro, bet nevarančio miegan.

Apie Knygą: Rimtai, turbūt žinom nemažai vardų ir esam matę ar kitaip susipažinę su gan daug įvairių istorijų apie piratus, kur viskas dažnai atmiešta dideliu kiekiu fantastikos. Bet, pasirodo gi, ne be priežasties. Ši knyga detaliai ir įdomiai nupasakoja garsiausių piratų gyvenimus, kas juos pastūmėjo šiuo keliu, kaip jie vertėsi ir netgi sukūrė savo respubliką. Bei kas lėmė jos žlugimą ir kaip baigėsi piratų era. Bene antgamtiški jų strateginiai sugebėjimai, įvairios siaubą varančios taktikos ir greit pasklidusios legendos jų vardus įrašė į istoriją.

Mano Nuomonė: Edward "Blackbeard" Teach, Charles Vane, Mary Read, Stephen Bonnet. Apie vienus buvo sočiai, apie kitus tikrai trūko, bet taip jau būna su istorinėmis knygomis. Kiek jau buvo - tiek užteko. Knyga labai įdomi, labai lengvai skaitosi ir tikrai gerai supažindina su žmonėmis už šitų garsių vardų, kuriuos turbūt kiekvienas kur nors girdėjo, kokiam nors žaidime, seriale, filme.

Rekomenduotina knyga, kuriai duosiu 5/5. Jau vien dėl Juodabarzdžio labai verta paskaityti, koks įdomus tipas buvo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.