2019 m. birželio 9 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Tehlor Kay Mejia "We Set the Dark on Fire" | 1

Autorius: Tehlor Kay Mejia
Pavadinimas: We Set the Dark on Fire
Serija: We Set the Dark on Fire 1
Žanras: Fantastika, LGBT Literatūra
Psl.: 384
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Na, bent kartą ne IG mane priviliojo paskaityti knygą, kuri man ne per labiausiai patiko. Tehlor Kay Mejia knygą "We Set the Dark on Fire", pirmą to paties pavadinimo serijoje, pamačiau Twitter platformoje. Deja, ji man buvo per paprasta, tad ne mano arbatos puodelis...

Apie Knygą: Medio Mergaičių Mokykloje mokomos prestižinės nuotakos tiems, kas pajėgia įpirkti. Mat ir patekti čia nėra nei pigu, nei paprasta. O tokios merginos, kaip Dani, iš vis neturėtų čia egzistuoti. Ji gimė ne toje Sienos pusėje, bet jos tėvai rado, kaip pakeisti mergaitės likimą. Ir štai, ji čia, tuoj ištekėsianti už vieno iš galingiausių politikų, kartu su savo didžiausia priešininke, kuri jos gyvenimą mokykloje pavertė pragaru.

Bet dar nė nepalikus mokyklos jau matyti Pasipriešinimo darbai. Žmonės, tokie kaip ir Dani, bando protestuoti, atkreipti dėmesį į savo dalią tų, iš kurių sulaukia tik paniekos ir smurto. Žiūrint į juos Dani širdis irgi plūsta krauju... Juk tai galėjo būti ji.

Mano Nuomonė: Knyga parašyta neblogai, su vienu kitu niuansu, kur jau labai, labai per plauką pavyko įsipaišyti į posūkį. Bet pati istorija pernelyg paprasta. Pasipriešinimas. Vienoje pusėje - skurdžiai, nusikaltėliai, arba tiesiog žmonės mirštantys badu. Kitoje - viskuo pertekę turtuoliai. Pasipriešinimas verbuoja nuotakas iš mokyklų, kad jiems  dirbtų šnipėmis. Na, ir tiek.

Knyga labai paprasta, labai lengva. Galiu duoti tik 3/5, mat nelabai yra už ką duoti daugiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.