2019 m. birželio 6 d., ketvirtadienis

knygos apžvalga | Stephen King "Elevation"

Autorius: Stephen King
Pavadinimas: Elevation
Serija: -
Žanras: Grožinė, Siaubo
Psl.: 146
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Aš vis pasiskųsdavau ir gal dar skųsiuosi, kad Stephen King knygos geros, bet siužetai labai ištampyti ir išpūsti. Bet va, žinant, kad jis tikrai gerai rašo, nepraleidau progos pasiimti trumpų istorijų porelę knygoje "Elevation".

Apie Knygą: Knygoje esama dviejų istorijų. Pirmoji, Elevation, apie vyriškį, kurio svoris vis mažėja. Ne, svoris nekrinta, jis tiesiog... Mažėja aplink jį. Jis sveria vis mažiau ir mažiau, o visi laikomi daiktai irgi prisitaiko prie jo, ko pasekoje, jis vis sunkiau išsilaiko ant žemės. Panašu, jog galiausia pasieks ir nulinį svorį... Bet iki tol dar toli ir jis neketina veltui švaistyti brangaus laiko.

Antroji istorija pavadinta Lory, apie gedintį našlį, kuriam sesuo padovanojo šuniuką. Jis mokosi ja rūpintis ir vis labiau prisiriša prie žavios mažylės. Tiek, jog be menkiausio susimąstymo ima nagais ragais plėšytis su likimu, bandžiusiu iš jo šunytę atimti.

Mano Nuomonė: Abi istorijos labai geros ir labai gerai parašytos, ko manau ir reikia tikėtis iš autoriaus, su tokia patirtimi. Tik vienas dalykas man užkliuvo ir net gaila, jog būtent tai yra mažiausia įtikinama istorijų dalis: visi herojai buvo pernelyg geri, supratingi ir.. na, subrendę. Ir atsiprašė, kai reikėjo, ir padėkojo, kai reikėjo.

Tikrai galiu rekomenduoti lengvam jaukiam pasiskaitymui, su trupučiu įtampos, kad nebūtų nuobodu. Duodu stiprius 4/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.