2019 m. birželio 3 d., pirmadienis

knygos apžvalga | Jake Adelstein "Tokyo Vice"

Autorius: Jake Adelstein
Pavadinimas: Tokyo Vice
Serija: -
Žanras: Ne Grožinė; Memuaras
Psl.: 335
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Gaila, nežinojau kokia gera bus šita Jake Adelstein "Tokyo Vice" knyga, nes ji mano "perskaityti" sąraše labai dažnai smuko eilėje žemiau. Bet štai, pagaliau prisikasiau. Geriau vėliau...

Apie Knygą: Jake Adelstein, baigęs universitetą ir pramokęs Japonų kalbos persikraustė toliau mokytis ten, siekdamas žurnalisto karjeros. Knyga tuo ir prasideda: jo pasakojimu apie tai, kaip vyksta visas šis procesas. Šioje šalyje, priešingai nei jo gimtojoje, žurnalistus samdo tiesiai iš universitetų. Labai pasistengęs darbą jis gavo ir greit pramoko visų mandagumo niuansų, kurie padėjo jam patogiau įsitaisyti.

Žurnalisto darbas nėra lengvas. Dažnai jis netgi pavojingas. Jake nesitikėjo tokio dirbti, bet štai vieną dieną su juo susisiekė jakudza, prašydamas padėti išsiaiškinti, kas jį šmeižia. Jake pagarsėjo, kaip garbingas užsienietis... Taip, pamažu, autorius ėmė rašyti apie kur kas tamsesnę Japonijos pusę. Nuo Meilės Viešbučių, iki Hostesių barų. Nuo savo noru darbui persirengiančių vyrų ir moterų, kurie vienam vakarui, ar tol, kol turėsite pinigų, bus jūsų geriausi draugai, iki įvežamų moterų, iš kurių atimami pasai ir kurios dažniausia niekad nebesugrįžta į visuomenę.

Mano Nuomonė: Knyga parašyta be galo gerai. Informacija, prisiminimai, asmeninė patirtis - supinta į labai vientisą pasakojimą, kuris tolygiai baisėja, iki galiausia tampa tikru košmaru. Nežinau, kaip jums, bet man Japonija visada buvo ta egzotiška svajonių šalis apsilankyti. Bet jau seniai supratau, jog joje pilna tiek ir tų pliusų, bet tiek pat ir didelių minusų. Kaip ir kiekvienoje šalyje.

Gera knyga, beveik neįtikimas siužetas, dar baisesnis, kai supranti, jog tikras. Šiek tiek priminė tą kažkada labai seniai skaitytą knygą "Jakudzos Mėnulis". Duodu 5/5, verta paskaityti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.