2019 m. gegužės 1 d., trečiadienis

knygos apžvalga | Oyinkan Braithwaite "My Sister, The Serial Killer"

Autorius: Oyinkan Braithwaite
Pavadinimas: My Sister, The Serial Killer
Serija: -
Žanras: Trileris, Kriminalas
Psl.: 226
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Norėjosi ko nors kitokio, kur nors kitur, tai pasikapsčiau tarp to, ką turėjau iš kriminalų ir radau Oyinkan Braithwaite lobį "My Sister, The Serial Killer", ankščiau žinotą "Thicker Than Water" pavadinimu.

Apie Knygą: Ayoola yra visiška savo sesers, Koredės priešingybė. Ji - graži, žavi, žmonės ją myli, o vyrai - tuoj pat įsimyli. Taip pat, ji ir serijinė žudikė. Koredė tai žino, mat visus šiuos metus padėdavo jai nusikratyti kūnų. Ir jų jau sunku daros, kiek daug. Tiek fiziškai, tiek ir morališkai. Koredė vis sau kartoja, jog kitą kartą, tai jau tikrai strimgalviais nebėgs gelbėti savo manipuliatyvios sesutės...

Ir štai nutinka du dalykai, kurie priverčia ją imtis veiksmų. Pirmas tai, Ayoola patraukia gydytojo, Koredės bendradarbio, vyriškio kuris jai pačiai be galo patiko, akį ir jie ima bendrauti. Ir antra, pabunda komos pacientas, vienintelis kvėpavęs asmuo, kuriam Koredė patikėjo absoliučiai visas savo paslaptis... Ji pati, ar jos sesuo? Metas pasirinkti.

Mano Nuomonė: Iš šitos novelės, šitos knygos, būtų galima tokį fantastišką filmą ar net serialą susukti. Toks būtų tarp Deksterio ir Breaking Bad, su šlakeliu Nurse Jackie, ar kokio kito serialo apie ligonines, kur ne viskas švaru. Istorija vyksta Nigerijoje, pasakojama Koredės. Viskas prasideda nuo žmogžudystės ir dviejų seserų bandymo paslėpti kūną. Palaipsniui, labai geru tempu, mes susipažįstame tiek su seserimis, gauname perprasti jų charakterius, bet, iš Koredės prisiminimų, suprantame ir kodėl jos abi - tokios. Knygoje tikrai labai gera logika, pateikiamos labai tinkamos priežastys.

Nuostabi knyga. Labai gerai parašyta, rimta, bet nebaisi. Siūlau dėt į "perskaityti" sąrašą vasarai, kokiai karštai dienai, mat ten aprašymuose vis probėgom paminima negailestinga temperatūra. O aš tuo tarpu duodu 5/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.