2019 m. gegužės 31 d., penktadienis

knygos apžvalga | Autorių Kolektyvas "Harry Potter: A History of Magic"

Autorius: Britanijos Biblioteka, Autorių Kolektyvas
Pavadinimas: Harry Potter: A History of Magic
Serija: -
Žanras: Fantastika, Grožinė Literatūra
Psl.: 256
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Net neįsivaizduoju iš kur gavau Autorių Kolektyvo knygą "Harry Potter: A History of Magic", bet perskaičiau ir visai patiko.

Apie Knygą: Norintys būti autoriais tikrai turėtų paskaityti šią knygą. Jau vien tam, kad pamatytų, kaip bilijonus uždirbančios knygos padaromos. Kiek į bet kokią knygą įeina darbo, kritikos, idėjų konstravimo. Koks tai visa aprėpiantis, paniką keliantis jausmas ir darbas. Bet, kaip labai jis tikrai įmanomas.

Šioje knygoje pasakojama apie tai, kaip buvo sukurtas Hario Poterio pasaulis, nuo ten minimų žmonių, herojus supančios simbolikos, iki mitų, legendų, gyvūnų, eliksyrų...

Mano Nuomonė: Man, kaip praktikuojančiam, bet dar nepublikavusiam darbų autoriui, šita knyga - tikras auksas. Pasisėmiau idėjų, ne apie ką rašyti, o tiesiog kaip rašyti, bei ko tikėtis. Žinoma, kiekvienas autorius turi savo strategiją, ir jų jau daug teko matyti. Nuo tokių, kaip Martinas, kur "pradedu rašyti ir žiūriu, kas bus" iki tokių, kaip Rowling, kur buvo sukurta struktūra kiekvienam mėnesiui, metams, lyg kokia dienotvarkė. Bet, pati knyga, kaip skaitytojui ir Hario Poterio fanui, žmogui, kuris su juo užaugo, buvo pilna jau girdėtų, skaitytų istorijų. "O tai paremta šituo, o šitai paremta tuo, o va tai reiškė šitai..."

Knyga smagi ir tikrai nebloga. Audioknyga man beje labai nepatiko, tai grįžau prie fizinės. Nemėgstu daugiau nei vieno balso galvoje, o čia jų daug, įgarsinimas keistas, lyg namie būtų skype pokalbį įrašę (kai kurie). Duodu 4/5, ir nors manau, jog ji labai nebūtina, visgi parekomenduosiu idėjų rašymui dėlei.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.