2019 m. vasario 19 d., antradienis

mokslinė fantastika | Marissa Meyer "Skarleta" | Mėnulio Kronikos 2

Autorius: Marissa Meyer
Pavadinimas: Skarleta
Serija: Mėnulio Kronikos
Žanras: Fantastika, Mokslinė Fantastika
Psl.: 454
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Labai jau visi intensyviai įspėjinėjo, jog čia prasta knyga, kad reikia ją kažkaip išverti, kad skaityti trečią dalį, kad vos ne pasiruošk. Bet knyga man labai patiko. Tai manau tik parodo jog, kad ir kaip jūsų mylimiausi bookblogeriai vertina knygas - tik jums žinoti, ar patiks, ar ne.

Apie Knygą: Dingo Skarletos močiutė. Ir niekas dėl to nė piršto nepajudina. Ką ten, vieni kalba, kad ji šiaip buvo nuprotėjus boba, kiti, kad ji greičiausia nusižudė, nes paliko savo ID čipą. Bet Skarleta pažinojo savo močiutę, tad jokiais bjauriais gandais netiki. Reikalo imtis pačiai ją pastūmėja į namus įsiveržęs jos tėvas, vyriškis, kurio ji bene nepažinojo. Jis apvertė viską aukštyn kojomis, kažko ieškodamas. Mat, matote, jį ir jo motiną, Skarletos močiutę, pagrobė kažkokie tipai ir kankino jį bei ketina nužudyti, jei jis neras to, ką jos močiutė paslėpė. Ir nors Skarleta nutuokia, kas tai galėtų būti, tėvui to pasakyti nė neketina ir tuoj pat leidžiasi į kelią pati surasti savo močiutės.

Mano Nuomonė: Čia toks labai įdomus perpasakojimas Raudonkepuraitės. Skarleta - žavi, protinga mergina, su gerai veikiančiu moralės kompasu. Patiko man, kad ji turėjo proto tiek išklausyti, tiek ir, tarkime, išbarti Sindę. Mat Sindė, atrodo, nustojo mąstyti. Spendimai ne visada logiški, argumentai - neapgalvoti. Tai, beje, labai pateisinama, nes jos galvoje be perstojo sukasi visiškai kitos mintys, bet Skarleta vis vien buvo teisi, kai išsakė savo nuomonę. Pati istorija gera, pilna veiksmo, pasakojama bene idealiu tempu, ir tikrai labai įdomi.

Gera knyga. Tikiuos ir kitas mums greitai išvers, nes net nesmagu, kaip viską vis reikia suskaityti angliškai, kitaip daug metų nematom tęsinių, jei iš vis gaunam. 4/5, knyga gera, tik mūsų leidėjai tokie vat...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.