2019 m. vasario 10 d., sekmadienis

įvairovė | M.K. England "The Disasters"

Autorius: M.K. England
Pavadinimas: The Disasters
Serija: -
Žanras: Mokslinė Fantastika, LGBT Literatūra
Psl.: 253
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Nemeluosiu, pasiėmiau, nes viršelis man visapusiškai imponuoja. Laimei, ir pati knyga buvo labai neprasta, pilna retokai matomų veikėjų.

Apie Knygą: Jie visi puikiai išmanė sritį, į kurią taikėsi apmokymų stotyje. Bet juos visus dėl vienos ar kitos priežasties - nurašė. Tad štai jie, atmesti nepritapeliai, kraunas daiktus skristi namo, kai nuskamba pavojaus signalas, kurį kažkas taip pat staigiai nutildo. Trumpų minučių bėgyje, su iš stoties spėriai ištekančiu deguonimi, jie privalo nuspręsti savo ir, kaip vėliau paaiškėja, visos žmonijos, jos kolonijų, likimus.

Teroristų grupuotė pasivadinusi Žemė Pirmiau Visko, naikina žmonių kolonijas kitose planetose. Filosofija paprasta: pirmiausia susitvarkykime Žemėje, ji - šventa, o tada jau žiūrėsim. Stotis iš kurios paspruko vienintelis laivas tebuvo pirmas žingsnis.

Mano Nuomonė: Knygos istorija labai vidutiniška ir jau tikrai girdėta, įvairiose formose. Bet. Kaip jau dažnai man šiemet nutinka, viską labai pataisė herojai. Turim praktikuojančią musulmonę hakerę, su hidžabu visada atitinkančiu situaciją. Translytę merginą. Juodaodį gėjų. Biseksualų kapitoną. Ir taip toliau. Tokios įvairios šutvės aš dar nei syk nemačiau. Buvo labai smagu apie juos visus skaityti. Knyga parašyta labai paprastai, t.y. tų konkrečių jaunuolių kalba, nevyniojant žodžio į vatą, neieškant didingų frazių. Ir veiksmas rutuliojasi greitai, tad vos perskaitai kokį atrodytų per ilgą asmeninį epizodą, o čia jau žiūrėk, granatos skraido, kulkos zvimbia. Lengvai susiskaitė ir tikrai skaityčiau toliau, jei čia būtų serija.

Taip tad, herojai vėl atpirko visą knygą. Duodu stiprius 4/5, nes ne geriausia ką kada skaičiau ir iki tikrai geros jai dar toli. Bet lengva, paprasta, greit skaitosi ir nėra nuobodi, tad jei norit savaip paremti įvairovę literatūroje, manau neburnosit ant manęs, jei pasiimsit.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.