2019 m. vasario 8 d., penktadienis

detektyvas | Joe R. Lansdale "Jackrabbit Smile" | Hap and Leonard 12

Autorius: Joe R. Lansdale
Pavadinimas: Jackrabbit Smile
Serija: Hap and Leonard 12
Žanras: Nusikaltimai, Trileris
Psl.: 256
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Pasiėmiau knygą, perskaičiau, nuėjau į goodreads pažymėt ir gavau deja vu, nes kaip senais gerais laikais, perskaičiau galai žino kurią knygą serijoje. Linksma buvo, bet daugiau skaityti neketinu, tad kaip jau gavos, taip bus gerai.

Apie Knygą: Hapas ir Leonardas nenoriai leidžiasi pasamdomi baltųjų rasistų. Leonardas, būdamas juodaodis ir dar - gėjus, sutiko padėti tik dėl to, jog jam buvo smagu juos erzinti savo egzistencija ir dar už tai gauti pinigus. Ta porelė, su krūvele kitų giminaičių, nebeturėjo iš ko rinktis, tad sutiko su visomis sąlygomis. Mat, dingo jų dukra, iš kart po to, kai pagimdė juodą vaikelį.

Miestelis į kurį šie du detektyvai atvyksta ieškoti merginos - atrodo yra varomas keistenybėmis ir neapykanta. Beveik viskas priklauso profesoriui, kuris turi savo filosofiją apie tai, kaip spalvotieji neturėtų maišytis su baltaisiais. Bažnyčia dar neseniai priklausė tikintiems, jog pasaulis tuoj pasibaigs ir dėl to kalti - driežąžmogiai, gyvenantys tarp mūsų. Toje bažnyčioje mišias vesdavo vyrukas, svajojęs mirti nuo kankinimų ir, panašu, jam pavyko savo norą įgyvendinti. Žodžiu, kur pasisuksi...

Mano Nuomonė: Knyga tikrai labai linksma, gerai parašyta, nors pati istorija ir nebuvo ten kažką labai. Herojai viską puikiai pataiso, jų čia visokių, su įvairiais humoro jausmais. Daugiau neskaitysiu, bet jei pavyzdžiui norit kažko linksmo ir trumpo, tai tikrai galiu rekomenduoti. Gal net ir man reikėtų turėti omeny, jei kada vėl ko tokio prireiktų.

Taip tad, viena iš tų lengvų linksmų, juokų pripildytų knygelių, kur perskaitei ir pamiršai pavadinimą. Duodu 4/5, nes tikrai buvo nebloga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.