2019 m. sausio 17 d., ketvirtadienis

Knygos Adaptacija: Bird Box


Neseniai perskaičiau vieną geriausių savo kada nors skaitytų siaubo knygų. Tad nusprendžiau, jog reikėtų pažiūrėti ir adaptaciją, juoba, kad filmas pasirodė Netflix jau kitą dieną, nuo knygos pabaigimo. Ačiū BookTuberei PS I Love That Book už puikią rekomendaciją!

Kaip ir Knygoje: Malorie pasaulis labai greit pasikeičia. Po kelių pavienių pranešimų apie agresyvius savižudžius, panika kyla čia pat, jai dar sėdint mašinoje su seserimi. Žmonės kažką pamato ir tai išveda juos iš proto. Jie puola kitus ir be išimties visada patys nusižudo. 

Grupelė žmonių susigūžia šalia buvusiame name su akla viltimi išgyventi. Niekas nežino, kas ten vyksta. Jie tik žino, jog tai, ką ten pamatytų, juos pribaigtų. 

Kitaip nei Knygoje: Būtybės įkūnija žmonių didžiausias baimes ir išveda juos iš proto. Žmonės su polinkiu į žiaurumą, atrodo, gali išgyventi susidūrimą su būtybėmis: jų protai ir taip jau pakrikę, nebėra kur daugiau lūžti. Dauguma jų jaučia baisų poreikį priversti ir kitus matyti, tad jie medžioja išgyvenusiuosius ir per prievartą atmerkia jiems akis. Šiuo atveju žmonės tapo baisesniais monstrais, nei nežinomos būtybės, kurios čia, atrodo, yra agresyvios. 

Mano Nuomonė: Knyga tikrai kur kas geresnė. Filmas tuo tarpu, net ir be knygos - labai vidutiniškas. Žiūrėti galima, bet jis nei baisus, nei įdomus, tik šiaip eilinis siaubo filmas, kokių daug. Duodu 3/5, daugiau negaliu. Daugiausia taškų gauna patys aktoriai, ypač ta maža mergaitė, Olimpija. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.