2018 m. lapkričio 30 d., penktadienis

Stephen King "Mizerė"

Autorius: Stephen King
Pavadinimas: Mizerė (Misery)
Serija: Stephen King raštai 7
Žanras: Siaubo, Trileris
Psl.: 370
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Kartais kas nors ką mėgstu ima ir pasako, jog ta ar ana knyga juos labai įkvėpė. Tada aš privalau tą knygą paskaityti. Šį kartą tai buvo Stephen King knyga "Mizerė", kuri privertė mane pergalvoti visas iki tol turėtas nuomones apie autorių. Kokia gera, baisi ir įtempta knyga visgi.

Apie Knygą: Polas Šeldonas - rašytojas. Jis patyliukais pats vienas atšventė, jog pagaliau pribaigė Mizerę, ir daugiau tų kvailų knygų neberašys. Krepšyje jau guli naujos knygos juodraštis... Ir štai, jis kaip per miglą pabunda baisiame skausme. Kažkas, šlykščiu burnos kvapu, jį gaivina.

Anė jo didžiausia gerbėja. Polas pateko į avariją, bet jam pasisekė, ji jį rado. Anė yra profesionali seselė, tad jis - gerose rankose, jos namuose, su sutraiškytomis avarijoje kojomis, prijunkintas prie nuskausminamųjų. Jam labai pasisekė, kad Anė jį rado. Juk visgi, ji pati didžiausia jo gerbėja. Tad jis galės jai atsidėkoti tokiu menkniekiu, kuris ir jam pačiam padės išsaugoti karjerą: jis parašys naują Mizerės knygą. Juk jis tikrai nenorėjo nužudyti savo herojės, ar ne? Jam labai pasisekė, kad Anė jį rado...

Mano Nuomonė: Koks baisus visgi yra bejėgiškumas, ypač kai aplink tave vien žmonės, kurie baisesni už visus gotikinius monstrus ir fikcines pabaisas. Ir dar taip gerai susuktas tekstas, atrodo planas be skrupulų, ar kažkas tiesiog ims ir praslys pro akis, atrodo viskas gerai ir dabar jau tikrai bus geriau. Arba, blogiau nebus. Bet pamišimui nėra absoliučiai jokių ribų, tad taip ir skaičiau ant kėdės krašto.

Labai gera ir baisi knyga. Jei nemėgstat skaityt apie baisius ir pavojingus žmones, neadekvačiai reaguojančius ir nenuspėjamus, tai verčiau šios neimkit. Čia jokių antgamtinių reiškinių nebuvo. Vien tik labai šiurpus pamišimas. 5/5, ir gal net dar kokią Kingo knygą paimsiu, pažiūrėsim.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.