2018 m. lapkričio 23 d., penktadienis

Neven Iliev "Vortena" | Everybody Loves Large Chests 3

Autorius: Neven Iliev
Pavadinimas: Vortena
Serija: Everybody Loves Large Chests 3
Žanras: Fantastika, Suaugusiems
Psl.: 444
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Nežinau, kas Lapkritį nutinka, bet tiek daug darbo, tiek vertimų visur reikia, kad iš nuovargio tiesiog nebesinori skaityt nieko rimto. Tai pasiėmiau pagaliau išėjusią trečią Neven Iliev serijos Everybody Loves Large Chests dalį, "Vortena". Ir... Buvo labai daug įdomių vietų, kur kas geresnių, nei praeita knyga. Bet buvo ir visiškai nepriimtinų reiškinių.

Apie Knygą: Boxxy nori pasikelti lygį (level up), kad galėtų eiti ieškoti ir kovoti dėl daugiau, geresnių, brangesnių blizgučių ir skanėstų. O jei pavyktų, tai geriausia būtų rasti visus komponentus Nuodėmingų Turtų ritualui. Tam jam dviejų pagalbininkų nebeužtenka, net su Fizės pagalba, kurią jis ir toliau tempiasi kartu, gal būt nė pats nebežinodamas kodėl. Tad šantažu pasisamdo ličę (Lich: kaip... nemirusios dvasios, kurios negali palikti šio pasaulio, todėl minta gyvaisiais), kurią pats kažkada nužudė. Du kartus. Bet, būdamas tik besmegenė dėžė, Boxxy nesuvokia, jog tai gali sukelti ištikimybės problemų, tad drąsiai leidžiasi į blizgučių ir skanėstų paiešką, kairėn ir dešinėn niokodamas naują rastą požemį. Tik štai, kai ateina laikas pasikelti lygį, visai kompanijai iškyla dilema: Boxxy nebebus dėžė. Jis evoliucionuos į visai kitą padarą.

Mano Nuomonė: Nežinau, turbūt niekad nesuprasiu, kaip galima lengva ranka, vardan juoko, parašyti apie privartavimą, tada leist herojei pasiekt tašką, kur ji svarsto savižudybę, o tada kaltę perversti dar ir ne ant tų veikėjų. Šita dalis man buvo baisiai nepriimtina ir tai bus visas knygos minusas. Mat kažkaip sunku juoktis iš nesąmonių, kai kažkur krašte stovi herojė, kurią taip visapusiškai suniokojo kaip asmenį. Bet, kadangi jai pats skriaudėjas paskui suteikė rimtą galią, bei nuoširdžiai saugojo, bei atsiprašė tiek nuoširdžiai, kiek protu suvokė savo veiksmų žalą, ir ji jam dalinai atleido, stengiausi per daug nemąstyti. Knyga parašyta neblogai, ne tiek daug visiškai idiotiškų įvykių, gyvent buvo galima.

Nebloga knyga. Buvo ir labai juokingų vietų, ir Boxxy, panašu, galėtų dar papildomą karjerą pasiimti, nesakysiu kokią, bet tarkim, blizgučių galima gauti ne tik už žudymą. Tik dėl Fizės nesmagu. Tikiuos ji dar atsiims savo. Kol kas 4/5, žiūrėsim, kaip bus toliau, mat knygos konceptas - nuostabiai unikalus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.