2018 m. lapkričio 16 d., penktadienis

Dacre Stoker "Dracul"

Autorius: Dacre Stoker
Pavadinimas: Dracul
Serija: -
Žanras: Gotikinis, Istorinis
Psl.: 512
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Nežinau net. Dacre Stoker knyga "Dracul" privertė pamąstyti apie visas vampyrų knygas apie Drakulą, kokias kada skaičiau. Taip pat susimąsčiau ir apie Bram Stoker, Drakulos autorių, tad teko ilgas valandas googlint informaciją, mat neturiu jokios knygos apie jį ar jo šeimą.

Apie Knygą: Istorija prasideda nuo Bram Stoker'io vaikystės ir, bent dalinai, seka jo biografiją. Iki septynerių jis buvo labai ligotas ir vos nenumirė. Tą lemtingą naktį, kai atrodė jog pagaliau berniukas nebeišsikapstys, jų paslaptingoji auklė jį išgelbėjo karštinės įkvėptuose sapnuose. Visa šeima tai neigė ir teigė, jog jį išgelbėjo jo dėdė gydytojas. Vienintelis Bram'u patikėjęs žmogus buvo jo sesuo, pati gan lakios vaizduotės. Tad po stebuklingo Bram'o pasveikimo, abu leidosi tirti pėdsakų savo auklės, kuri paslapčiomis susikrovė daiktus ir dingo. Radę daugiau klausimų nei atsakymų, vaikai buvo priversti nuleisti rankas. Iki, po kelių dešimtmečių, Matilda Stoker pastebėjo auklę Paryžiaus gatvėse, nepasenusią nė viena diena.

Mano Nuomonė: Visos tos auklės paieškos mane iš proto vedė. Tai buvo nekenčiamiausia Kostovos "Istorikės" dalis, tai čia irgi buvo labai nuobodu. Ir Drakul'as buvo labai keistas, vaikiškas, užsispyręs lyg ožys. Knygą man išgelbėjo ne istorija ir ne herojai, o autoriaus paskutinis žodis, šiokie tokie paaiškinimai apie patį Bram Stoker, apie knygą "Drakula", bei knygos originalų manuskriptą, kuris nebuvo publikuotas.

Žodžiu, knyga gera, jei domitės Drakula - vampyru, plačiau. Jei mėgstate gotikinę klasiką, greičiausia irgi patiks. Bet minusas tame, kad autorius niekad neturėtų aiškinti kodėl parašė tai ką parašė. Iš pačio teksto turėjo būti aiškiau ir jis turėjo būt įdomesnis be autoriaus pasakymų, kodėl turėjo būti įdomu. Geras anekdotas todėl ir geras, kad juokingas ir nepaaiškintas. Bet duosiu 4/5, nes nenoriu per daug nuvertinti. Visgi, skaitalas toks beveik neblogas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.