2018 m. spalio 16 d., antradienis

Mike Bockoven "FantasticLand"

Autorius: Mike Bockoven
Pavadinimas: FantasticLand
Serija: -
Žanras: Siaubo, Contemporary / Šiuolaikinis
Psl.: 272
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Patinka man kartais taip iš niekur nieko, vien pagal žanrą, susirast kokią knygą ir įterpt ją tarp pasiskaitymų. Šį kartą radau Mike Bockoven knygą "FantasticLand". Anotacijoj buvo parašyta, jog knyga kaip modernus Musių Valdovas, o ana knyga man patiko, tai...

Apie Knygą: Niekas nebuvo pasiruošęs uraganui Sadie. Net jei jie manė, kad pasiruošė. Net jei realiai buvo pasiruošę. Tiesiog, kažkas žmoguje nutrūksta, kai dingus elektrai, dingus sąsajai su pasauliu, jų pirmą kartą niekas nestebi ir nelaiko atsakingais už veiksmus, žodžius. Atrakcionų parkas FantasticLand buvo pasiruošęs. Visko čia buvo sočiai. O ir žmones daugiau mažiau visus evakavo. Liko tik keli nelaimingi žmogeliai, kelios saujos vaikų, paauglių, bei savanoriauti likę darbuotojai. Pagal visus planus tai neturėjo užtrukti daugiau, na, savaitės. Bet būtent dėl to FantasticLand pasiruošimo, prioritetu parko niekas nelaikė. Savaitės virto mėnesiu. Bet tiek viskam nueiti velniop tikrai nė neprireikė. Diena, dvi. Vienas agresyvus tipas gali priverst du mažiau stiprius susigūžti draugėn, mat stiprybė - skaičiuje. Arčiausiai vandens resursų stovėjęs gali nenorėti jo duoti kitiems. Taip susiformavo gentys. Ne, ne gaujos. Tikrų tikriausios gentys. Ir kol niekas jų nelaikė prioritetu - ėmė vieni kitus skersti, kad nebūtų paskersti.

Mano Nuomonė: Istorija parašyta, kaip išgyvenusiųjų atpasakojimai. Skaitai viską taip, kaip matė jie, kaip jie teisino savo veiksmus. Tada ima pasakoti kažkas kitas, stovėjęs kitame kampe, ir jo pasakojimas vėl kitoks. Galų gale, nežinai - kas tiesa, o kas tik fantazija. Žinai tik, kad iš ten išėjo daugybė žmonių, kurių nenorėtum sutikti tamsią naktį, net jei jie tik nekaltai vakarotų su savo draugais. Labai keista knyga, skaitai ir viskas atrodo taip nenormaliai tikra, taip įtikinama.

Realistiškai baisi knyga. Skaitai ir matai, kaip buvo sukurtas sociopatas, kaip pražydo maniakai. Įsitikinkit, jog galit skaityt apie tokius asmenis, prieš imdami šią knygą. O aš duodu jai 5/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.