2018 m. liepos 27 d., penktadienis

Laini Taylor "Dreams of Gods & Monsters" | Dūmų ir Kaulų Duktė 3

Autorius: Laini Taylor
Pavadinimas: Dreams of Gods and Monsters
Serija: Dūmų ir Kaulų Duktė 3
Žanras: Fantastika, Jaunimo
Psl.: 613p.
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Pagalvojau, nemesiu gi trilogijos su paskutine knyga. Tai nors ir labai nenorėjau, ir labai stora jau knyga buvo, bet perskaičiau Laini Taylor "Dreams of Gods and Monsters", trečią knygą Dūmų ir Kaulų Dukros serijoje, toje pačioje, kurios turim tik pirmą knygą. Ir nors ši buvo visai neblogai, bet serija tikrai ne man.

Apie Knygą: Pildosi seniai užmirštos pranašystės, apie būtybes, kurios dar bus, apie visatas, kurios dar tik kris. Blogiu susigundęs angelų imperatorius, su bjauriu, bet nematomu pagalbininku, surinko armiją ir nusileido Žemėn, kaip ugnies ir pragaro pranašas. Anot jo, žmonija per ilgai buvo saugoma nuo demonų, nuo pabaisų, o jų blogas elgesys - anuos vis stiprina. Metas jiems prisidėti, prie amžinosios kovos. Metas jiems apginkluoti angelus masinio naikinimo ginklais. Tuo tarpu Karou ir Akiva suvienija labai netikėtus priešininkus. Taip jau būna, kai tavo priešas yra ir mano priešas.

Mano Nuomonė: Palyginus su antra knyga - ši buvo tikrai gera. Ir įvykiai turėjo savo laiką, ir papildomos istorijos buvo pasakojamos su tam tikru reikalu. Neįdomiausia buvo ta mūsų pasaulio dalis. O kadangi teko skaityti Laini Taylor Aukštosios Fantastikos (High Fantasy) knygą, manau tai čia ir pakišo koją. Jos stipriausia rašymo pusė yra toji gryna fantastika, mat rašo ji tikrai nuostabiai, labai sklandžiai, labai gražiai. O čia, lyg pasibandymui Žemėj tokios nuvalkiotos temos: išrinktieji, žmonės su angelų krauju, t.t.

Patinka man Laini Taylor, ji tikrai labai gera autorė ir jos knygas tikrai visada mėginsiu skaityti. Net jei negaliu pridėti šios trilogijos prie mėgstamiausių, bet, tarkime, laukiu labai antros Strange the Dreamer knygos. O šiai duodu 4/5.

1 komentaras:

  1. Wow, pamenu prieš keletą metų skaitydavau šitą blog'ą ir, iš jo imdamas pavyzdį, rašydavau savo paties. Kaip šaunu matyti, kad jis vis dar egzistuoja, nors aprašomų knygų pobūdis ir tematika yra pasikeitę. Ar yra blog'o skaitytojų? Linkėjimai ir sėkmės! ;)

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.