2018 m. liepos 3 d., antradienis

Craig Alanson "Zero Hour" | Expeditionary Force 5

Autorius: Craig Alanson
Pavadinimas: Zero Hour
Serija: Expeditionary Force 5
Žanrai: Mokslinė Fantastika, Humoras
Psl.: 494
Įvertinimas: 5-5 | Goodreads

Nuostabu, kaip "Zero Hour" - jau penkta knyga, bet istorijos kokybė vis dar tokia nuostabi. Buvo ir įtampos, ir sudėtingų planų, ir juoko iki ašarų. Tikrai labai gera knyga. Tik prieš skaitant čia mano bandymo papasakoti apie ką jį, tikiuosi, perskaitėte visas knygas prieš tai.

Vos Džo Bišopas prarado paskutinę viltį vėl išgirsti savo draugo, įkyraus DI balsą, o tuo pačiu ir bet kokią viltį grįžti į Žemę, šis ėmė ir atsibudo. Skipį Didingąjį jo paties viduje persekioja Kirminas, sukurtas tos pačios Senosios Rasės, kuri sukūrė ir jį. Kirminas buvo sukurtas tam, kad sunaikintų sumaištavusius DI, bet ar tai Skipis elgiasi taip, kaip jo kūrėjams nepatiktų, ar pats Kirminas nušoko nuo proto - dar reiks išsiaiškinti ir dievaži, kartais net aš nežinau kuo tikėti. Skipis gavo su tuo Kirminu kovoti jau antrą kartą, ir šį kartą užtruko dar ilgiau, nei pirmą syk, tuo galutinai įtikindamas Smagiąją Piratų Šutvę, jog be Skipio jie tiesiog mirs čia, kosmose. Tad vos grįžęs DI suskubo visiems žerti sarkastiškus komentarus apie nevalyvas beždžiones, tvarkyti gerokai apgadintą laivą, bei aiškintis su Džo. Mat, Skipis vos liko gyvas, jo galios - gerokai sumenkusios, o energija - beveik visai išbaigta. Jis vos sugeba vienu metu palaikyti visas laivo sistemas - veiksnias, tad didelę dalį naštos teks prisiimti jo draugams. Žinoma, tam niekas neprieštarauja, mat jei Skipis grįžo, vadinasi grįžo ir viltis.

Prieš mąstant, kaip grįžti namo, deja teks vėl nukrypti nuo kurso. Skipis tiesiog neišgyvens pakankamai ilgai, o tada jau galai žino, kas nutiks. Tad būtina jam rasti Senosios Rasės paliktą artefaktą, kuriuo jis galėtų susitaisyti ir pribaigti Kirminą, iki tas pribaigė jį. Tai tikrai nėra lengva užduotis, mat pirma tai, ateivių pilietinis karas reiškia, jog sunku nepakliūti į tarp-žvaigždinį kosminių laivų kamštį. Tokį, kuriame tu vairuoji savartyno markės laiviūkštį ir visi tavęs labai nemėgsta. Ir gal net nori nužudyti. Ne, nužudyti tai tikrai nori. O antra, tai dauguma vietų, kur verta tų artefaktų ieškoti - tebeturi Senosios Rasės paliktą apsaugą, o Skipis tiesiog per silpnas, kad įtikintų ją, jog jis irgi sukurtas tų pačių asmenų. Vienintelis būdas apeiti apsaugą yra tapti jai nepavojingu. Bet tai lengviau pasakyti, nei padaryti, žinant jog ten greičiausia laukia daug pavojų, o tie žmonės - tokie trapūs...

Knyga buvo labai linksma ir įdomi. Labai, labai laukiu šeštos, o tuo tarpu šiai duodu 5/5

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.