2018 m. gegužės 4 d., penktadienis

K.J. Charles "An Unsuitable Heir" | Sins of the Cities 3

O taip, perskaičiau jau galai žino kada. bet kartais taip tingisi aprašinėti... Kaip visada, K.J. Charles yra nuostabi. Damušiau su "An Unsuitable Heir" (Sins of the Cities 3; ASIN B01MZ7SF83; 246p.; Goodreads) jau ir visą Sins of the Cities, Miestų Nuodėmių trilogiją. Gera buvo. Ypač šita, paskutinė knyga. Labai smagu ir tai, kad herojai buvo ne tik unikalūs ir netradiciniai savo būtimi, bet vienas iš pagrindinių veikėjų dar ir gender fluid. Nežinau, kaip šitas terminas - lietuviškai, tai jei kas žinot - pasidalinkit žiniomis.

Londono bjauriame rūke vis dar slepiasi žudikas. Bet Markas jau nuspėjo, koks bus jo tolesnis žingsnis ir yra pasiruošęs jam užkirsti kelią. Juk, ant kortos pastatyta ne tik nepažįstamojo gyvybė, bet ir jo draugo, Klemo gerovė, pragyvenimo šaltinis. Ir, jei tarkime, to dar buvo negana pakurstyti Marko padus veiksmui, tai paskutinis lašas buvo pats įpėdinis, kurio taip gviešiasi žudikas. Ilgaplaukis cirkininkas Penas, visiškai išmušęs Marką iš vėžių.

Bėda ta, kad Penas visai nenori būti jokiu ten paveldėtoju. Juo tampant, tektų įsilieti į aukštuomenės gyvenimą, o tam jau reikėtų nusikirpti, vilkėti kostiumą, nebedirbti cirke ir gyventi prieštaraujant visai savo prigimčiai. Mat Penas kartais visai nenori būti vyru, vilkėti kostiumo. Ir Marką jis myli per daug, kad taip lengvai štai imtų ir atsisakytų dėl turtų. Tik, kad atrodo, jog tuomet teks išduoti seserį, kuri jau labai norėtų ramaus gyvenimo už cirko ribų, gero mylinčio vyro, kurį jau nusižiūrėjo ir saugių gražių namų.

Knyga labai gerai sudėliota. Veiksmas vyksta idealiu tempu, mat tai, kas neįdomu - kažkaip greit pradingdavo ir vėl gaudavau įdomaus veiksmo, istorijų. Gražiai ir pati serija užsibaigė, visi gavo, ko nusipelnė. Tad duodu 5/5, nėr, kaip kitaip.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.