2018 m. gegužės 16 d., trečiadienis

Jurgai Lago

Na, turbūt jau tikrai visi girdėjote, kad šių metų Euroviziją laimėjo apkūni izraelietė su daina, kurioje smagiai apdainuojamos porų išsiskyrimų dramos. Neišsakant nuomonės apie tai, ar daina man asmeniškai patiko ar ne, noriu verčiau išsakyti nuomonę apie gerb. autorę (nes jos papuošalų man netekę matyti, tai turbūt lieknumas irgi dar nėra didžiausia aukštybė) Jurgą Lago, kurios knygą visai neseniai perskaičiau ir taip labai pagyriau.

Portaluose skamba viena ir ta pati žinutė:


Anot šaltinių, čia citata tiesiai iš autorės facebook, bet ar tai tiesa ar ne, jau nebežinau, mat tos žinutės neradau. Bet radau daug kitų, dėl kurių man labai gėda. Gėda, kad esame iš bendros tautos, gėda, kad skaičiau tą knygą ir gyriau, gėda, kad pas mus tiek daug tokių, kurie taip garsiai rėkia nesuprasdami apie ką rėkia.

Pradėkime nuo pradžių: "norėdamas įžeisti kitus, nusipelno kritikos" - taip, atsiprašau, neabejoju, Jus, gerb. Lago, labai įžeidė daina apie tai, kaip pana išsiskyrė su bachūru ir dėl to jai širdies neskauda, mat jis ją pametė, tai ir nėra jos vertas. Matau labai daug reikalo įsižeisti. Nes geriau būtų buvusi Saulėlydžio žinutė, kur kai paliko bachūras, tai gyvenimas baigėsi ir pana prasėdėjo namie, užasidarius, iki ją vos ne spirte išspyrė laukan prasivėdint galvos.

Jos daina nėra apie tai, kad visi vyrai yra kvaili berniukai. Jos daina yra apie tuos vadinamus fuckboys. Auginkit sūnus, kaip žmones, ir tokios dainos jiems niekada nekels nerimo ir nemigos.

Jei nemokate anglų kalbos, nesigilinkite į kontekstą, mat jis praskrido virš galvos taip toli, kad gali virsti tuo kažkurių metų Vokietijos laimėtojos satelitu.

Jos dainos tikslas nėra kiršinti abi lytis, o pasakyti, jog jei išsiskyrei su vaikinu, tai dar ne pasaulio pabaiga, eik pasilinksmink su draugėmis, gyvenimas tęsiasi. 

MeToo judejimo metu nusižudė du prievartautojai? Kažkaip nelabai gaila, net nežinau. Gal išmokim pagaliau, nekaltint aukų, kad tapo aukomis, a, gerb. Lago? nes dabar pati daug verkiat, kaip jus visi užsipuolė. 


Aš irgi galvojau, kad gal kažką Jūsų čia iš konteksto ištraukė, tai atėjau į facebook ir supratau, kad man per daug gėda, jog pagyriau tokį intelekto stokojantį žmogų kaip Jūs. Kaip paauglė ginate bukas nuomones ir teigiate, kad jums patinka žmonės, kurie turi savo nuomonę, nors akivaizdu, jog jums jie patinka tik tada, kai ta nuomonė atitinka jūsų. Niekuo nepasidomėjot. Sakot Jūsų pasisakymą išėmė iš konteksto, bet pati cituojate dainos reikšmę iš New York Times. Žiniasklaida - blogai, nebent ji atitinka mano nuomonę. Skambat vos ne kaip JAV prezidentas, oho!

"Man žmogus gražus visoks" o tada "ką jau čia skrynia - konteineris!" - negėda? Jūsų mamai negėda? Nes maniškė man turbūt ausis nuluptų, jei žmogų pavadinčiau konteineriu, kad ir kaip ginčiausi, jog jų išvaizda man nerūpi.

Dar kartą, dainos esmės nesupratot, oi kaip nesupratot, ir jums net nerūpi, kad nesupratot. O kai nerūpi, tai arba tai yra paaugliškas užsispyrimas, arba jums tikrai patinka naujai sulauktas dėmesys. Sveikinu, jūs esat kūda pikta boba, as oppose to stora pikta boba.

"Mėgstu žmones, turinčius savo nuomonę", bet tada jūsų kolegė išsakė nuomonę, kuri prieštaravo jūsiškei ir ji jau fake news, ane? Tsk tsk, kaip jie taip drįsta turėti savo nuomonę, kuri nėra tokia teisinga, kaip jūsų, PC nesugadinta ir tiesmuka. Manieros jūsų irgi nesugadino. Dėl intelekto jau irgi imu abejoti. 

Eikit geriau Dragūno paklausyt, lietuviškai gal bent suprasit, apie ką daina, nes angliškai tai dievaži, ne kažką be "stupid boy" girdėjot.

Gėda man dėl jūsų. Gėda, kad esat autorė. Geriau daugiau neberašykit. Nes feminizmą agresyvų ir pas jus galima prikišt. Mergaitę užaugino diedų šutvė, padarė pačią vos ne vyru, tada numetė laukt namie. Atėjo bachuriukas, kuris nieko nemoka, tik "moteriškus" darbus ir vai, kokia graži rolių apsikeitimo istorija. Moteris gali būti karė, o vyras gali namie indus suplauti. Bet neduok die tu neverksi, jei fuckboy tave paliks, tada tai jau tu pikta agresyvi stora feministė. 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.